Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (25-10)

21 juni 2010

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 21 tot en met 27 juni 2010.

Wethouder Mourik start verkeersexamen nieuwe stijl Wethouder Christel Mourik start maandag 21 juni om 08.45 uur het verkeersexamen nieuwe stijl voor basisschoolleerlingen. Het examen start op het parkeerterrein achter De Sleutel, het schoolgebouw aan de Eikenlaan van CBS Marimba, OBS de Piramide en de Mgr. Bekkersschool aan de Eikenlaan 88b.

De opzet van het verkeersexamen is dit jaar afwijkend van het examen in voorgaande jaren. In plaats van één route voor heel Spijkenisse zijn er 4 routes die aan elkaar grenzende wijken verbinden. Ook worden er dit jaar geen extra verkeersborden neergezet tijdens het examen. Op deze manier doen de leerlingen examen in hun eigen leefomgeving en in verkeerssituaties zoals ze die dagelijks tegenkomen.

Burgemeester neemt deel aan Groundbreaking ceremony Burgemeester Salet neemt dinsdag 22 juni deel aan de Groundbreaking ceremony voor de nieuwe waterstoffabriek van Air Products aan de Botlekweg in Botlek-Rotterdam. Om 11.00 uur start de officiële groundbreaking ceremony met het uitgraven van de officiële plaquette door burgemeester Salet, minster Van der Hoeven en afgevaardigden van ExxonMobil. Voorafgaand aan deze ceremonie zijn er enkele toespraken van prominenten. Air Products is een toonaangevend leverancier van industriële gassen.

Wethouder Mijnans opent moestuintjes
Wethouder Jan Willem Mijnans opent dinsdag 22 juni om 16.30 uur de moestuintjes van Fleks Kinderopvang Organisatie aan de Frambozengaard 51. De kinderen van de buitenschoolse opvang verzorgen deze moestuintjes.

Wethouder Dijkman reikt prijzen honkbalkampioenschap uit Wethouder Kees Dijkman reikt woensdag 23 juni om 16.00 uur de prijzen uit voor het honkbalkampioenschap voor basisschoolleerlingen van groep 5 en 6. Het toernooi vindt plaats bij HSV Spikes aan de Sportpolderweg 11. En is georganiseerd door het sportteam van de gemeente, als voorronde op het eindtoernooi Rotterdam Homerun. Zestig leerlingen van de groepen 5 en 6 spelen enkele wedstrijden. Omdat Spijkenisse 2 teams mag afvaardigen stelt wethouder Dijkman door middel van loting nog een team samen. Op vrijdag 25 juni vertegenwoordigen deze 2 teams Spijkenisse bij Rotterdam Homerun.