Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (7e) pakt zevende plek op Silverstone

Valpartij voor Luis Salom (DNF)

Randy Krummenacher heeft tijdens de race van de Air Asia British Grand Prix een zevende plaats behaald. Teamgenoot Luis Salom moest de race verlaten met een crash en wist daardoor geen punten te pakken.

Beide STIPA-Molenaar Racing GP rijders maakte een goede start en kwamen de eerste ronde als 8e en 9e door. Al snel vormde zich een groep met een vijftal rijders die streden om de zevende positie. Salom volgde zijn teamgenoot Krummenacher op de voet en beide baande zich een weg naar voren in de groep. In de vijfde ronde kwam de Spanjaard helaas ten val en kon de race niet meer vervolgen. Krummenacher, liggende op de zesde positie, probeerde het gaat naar de op de vijfde plaats liggende Koyama te dichten maar kreeg gezelschap van de Duitser Sandro Cortese. Cortese passeerde de Zwitser waardoor het tempo naar beneden ging.

In de laatste ronde probeerde Krummenacher nog de zesde positie van Cortese over te nemen maar kwam net een paar honderdsten van een seconde tekort op de Duitser en moest genoegen nemen met de zevende plaats. Salom werd nog even gecheckt in het Medisch Centrum waar de doktoren alleen maar een schaafplek constateerde en de Spanjaard fit verklaarde voor de volgende race op het circuit van Assen aankomend weekend.

Randy Krummenacher (7e):

"Ik ben tevreden met de race van vandaag maar niet met het resultaat. Ik kon een hoge bochtensnelheid aanhouden en had voldoende grip. Ik leidde dan ook het groepje waar ik in reed maar het was moeilijk om het gat te dichten naar de rijders voor mij zonder een slipstream. Afijn, een zevende plek is zeker niet slecht. Volgende week heeft het team hun thuis wedstrijd en daar wil ik mijzelf van mijn beste kant laten zien en een topresultaat boeken."

Luis Salom (DNF):

"Dit is erg balen! Mijn start was goed en ik kon gelijk bij Randy aanpikken. We konden snel de rijders in onze groep passeren en reden aan kop in deze groep. Naar mijn gevoel kon ik Randy goed volgen maar ineens was ik de achterkant kwijt en kwam ik met een high-sider ten val. Gelukkig heb ik alleen een schaafwond en kan ik fit deelnemen aan de thuis race van het team in Assen. Daar wil ik een goed resultaat boeken en ik denk dat een top 10 positie binnen de mogelijkheden behoord. "