Gemeente Barneveld


Open dag Brandweer Barneveld trekt 11.000 bezoekers

De open dag van de Brandweer Barneveld trok afgelopen zaterdag ruim 11.000 bezoekers. De open dag werd georganiseerd in verband met het 100-jarig bestaan van de brandweer. Ondanks de voetbalwedstrijd Nederland-Japan én het wisselvallige weer, is de Brandweer Barneveld erg tevreden over de belangstelling voor deze open dag.

De hele zaterdag werden verschillende demonstraties van aanwezige hulpdiensten gehouden. Bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om met een ademluchtfles en -masker in een rokerige ruimte te moeten werken, hoe zwaar het gereedschap is waarmee wordt gewerkt om een slachtoffer uit een auto te bevrijden, hoe verschillende soorten branden worden geblust en wat een duikteam allemaal onder water doet. Voor de speciaal voor de open dag ontwikkelde kinderspelen was veel belangstelling. Veel kinderen hebben de brandweerspuit ter hand genomen en zich even een echte brandweerman of -vrouw gevoeld. Ook voor de demonstraties van de politie, het bikersteam en de politiehonden bestond veel animo. De GNK-container (Geneeskundige Combinaties), met veel extra medische middelen voor ambulancepersoneel en SIGMA-leden (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie), bleek een groot succes. Veel mensen hebben deze unieke kans gepakt en de container uitgebreid bekeken.

Multidisciplinaire oefening
Tot twee keer toe was de tribune op het achterterrein van het Hulpverleningscentrum helemaal gevuld met publiek om naar een grote multidisciplinaire demonstratie te kijken. Tijdens deze demonstratie hebben de verschillende hulpdiensten laten zien hoe men met elkaar samenwerkt bij een ongeval. Burgemeester Houben was 's middags bij de demonstratie aanwezig en sprak na afloop de aanwezigen toe.

Voor het goede doel, elektrische rolstoelondersteuning ten behoeve van vrijwilligers van Verpleeghuis Norschoten, is - onder andere door verkoop van tassen, boekjes, pins, keykoords, lootjes, foto's, hout gezaagde tafels en stoeltjes - een bedrag van EUR 2000,- opgehaald.

De eerstvolgende jubileumactiviteit van de 100-jarige Brandweer Barneveld is het Ballonfiësta van 11 tot en met 14 augustus 2010. De brandweer verzorgt dan demonstraties tijdens het pauzeprogramma. Kijk voor meer informatie over de brandweer en haar jubileumactiviteiten op www.barneveld.nl/brandweer.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl