Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Dik negen miljoen mensen zien tweede duel Oranje

HILVERSUM, 21 juni - Oranjes tweede wedstrijd tijdens het WK voetbal heeft zaterdagmiddag in totaal 9,2 miljoen mensen getrokken. Dit betreft de optelsom van de Oranjefans die de verrichtingen van de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk thuis voor de buis en buitenshuis (werk, horeca etc.) volgden.

Het totaal aantal bereikte voetballiefhebbers bij Nederland-Japan is in vergelijking met de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken, afgelopen maandag, hoger. Afgelopen zaterdag hebben daarentegen ruim twee miljoen mensen meer vanuit huis gekeken. Het aantal 'buitenshuiskijkers' was zaterdag met in totaal 1,6 miljoen weer aanzienlijk lager dan jongstleden maandag, toen 3,5 miljoen voetballiefhebbers buiten de deur keken. Dit heeft te maken met het feit dat de ontmoeting met Denemarken massaal op het werk werd gevolgd.

Het NOS WK Journaal noteerde gisteravond met gemiddeld 1,9 miljoen kijkers de hoogste opkomst tot nu toe. Later op avond keken bovendien ruim 3,6 miljoen Nederlanders van zes jaar en ouder naar de wedstrijd Brazilië-Ivoorkust, waarmee dit duel de boeken in gaat als meest bekeken niet-Oranjewedstrijd van dit WK tot nu toe. NOS Studio Sportzomer tenslotte, scoorde voor de tweede keer op rij ruim 1,6 miljoen kijkers. De uitzendingen van zaterdag- en zondagavond zijn met deze score de meest bekeken afleveringen tot nu toe.