Nieuw Nederlands Dames Record polsstokverspringen/ fierljeppen

21/06/2010 09:03

Polsstokbond Holland

Persbericht, Zondag 20 juni 2010, Linschoten

LINSCHOTEN: Zaterdagavond heeft Dymphie van Rooijen uit IJsselstein het Nederlandse Record polsstokverspringen/fierljeppen bij de Dames verbeterd naar 16.64 meter.

De 20 jarige atlete deed dit tijdens de 11de editie van de Van Vliet Caravans Cup in de wedstrijdcyclus van de Polsstokbond Holland. Het oude Nederlandse Record stond ook al op naam van Van Rooijen en stond op 16.34 meter.

Van Rooijen die dit seizoen oppermachtig is in het Hollandse kamp en op één na alle wedstrijden wist te winnen startte de wedstrijd met ingetapete handen vanwege blaren op haar handen. Ondanks dit ongemak was het in haar eerste finalesprong raak. De polsstok ging langzaam over, wat van Rooijen de tijd gaf om bijna tot in de top te klimmen. Na een flinke uitsprong drukte zij af op 16.64 meter. 30 centimeter verder dan haar oude Nederlandse Record.

Polsstokverspringen/Fierljeppen is een typisch Nederlandse sport waarbij een atleet door middel van een polsstok probeert om zo ver mogelijk over een sloot heen te springen. In Nederland zijn er elf professionele wedstrijdaccommodaties verdeeld over de twee districten: Friesland (7) en Holland (4). De atleten ontmoeten elkaar dit jaar vier maal. Zaterdag 3 juli tijdens de Tweekamp, 31 juli tijdens de NFM, 7 augustus tijdens de Jubileumwedstrijd en 28 augustus tijdens het Nederlands Kampioenschap.





http://www.pbholland.com