Ingezonden persbericht


IDG kiest voor Ethernet-oplossing van Easynet Connect voor nieuwbouw

Amsterdam, 21 juni 2010 - Multimediabedrijf IDG Nederland kiest voor de Etherstream Fiber 1:1-oplossing van Easynet Connect. Deze oplossing fungeert als internetverbinding voor de nieuwbouw die IDG op 1 juli 2010 betrekt aan de Transformatorweg in Amsterdam.

Met Etherstream Fiber 1:1 levert Easynet Connect een verbinding met hoge symmetrische bandbreedtes en strikte SLA's inclusief boeteclausules. Daarbij garandeert Easynet Connect de overeengekomen bandbreedte over het gehele netwerk. Dat betekent dat klanten voor hun real-time applicaties altijd over voldoende bandbreedte beschikken doordat zij geen capaciteit hoeven te delen met andere klanten. Beschikbaarheid is voor IDG een belangrijke voorwaarde. Lokaal draait een aantal centrale services waarmee online producten moeten koppelen en waarvan ze afhankelijk zijn. Easynet Connect biedt een betrouwbare koppeling met zijn Etherstream Fiber-portfolio. Dick de Groot, IT Director bij IDG Nederland: "De dienst die Easynet Connect biedt, sluit goed aan bij onze behoefte. Daarbij opgeteld was het contact met Easynet Connect goed en hebben ze ons van een gedegen advies voorzien. Dat uiteindelijk ook de voorwaarden gunstig waren, gaf de doorslag om een driejarige overeenkomst met Easynet Connect af te sluiten."

Joost Hermanns, Director SME & Residential Markets bij Easynet, is verheugd met de samenwerking. "Easynet Connect onderscheidt zich binnen Easynet Global Services door het adviseren over en leveren van IP-oplossingen specifiek voor de Nederlandse markt en het mkb. De goede contacten met IDG Nederland en de overeenkomst voor het leveren van onze Etherstream-oplossing bevestigen dat opnieuw."

Over IDG Nederland
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds toonaangevende multimediabedrijf in de ICT-branche. IDG is een webcentric company met ruim 450 websites. Meer dan 140 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's driehonderd ICT-tijdschriften en -kranten, die in 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT-)marktsegmenten en de organisatie van 750 technologiegerelateerde beurzen en conferenties.

IDG Nederland bedient duidelijk gesegmenteerde doelgroepen met duidelijk gepositioneerde multimediale merken. Dit zijn op de consument gerichte merken als Computer!Totaal, Zoom.nl, Tips & Trucs, Gamez.nl, Gadget en MacWorld, en op de zakelijke markt gerichte merken waaronder Webwereld, CIO, ComputerWorld, ChannelWorld en TechWorld.

Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.

Over Easynet Connect
Easynet levert sinds 2002 diensten als internet, VPN, hosting en voice aan de zakelijke markt. In 2009 is Easynet Connect als aparte businessunit opgezet om het mkb in Nederland en Groot-Brittannië te ondersteunen.

Easynet Connect beschikt over een eigen landelijk DSL- en Ethernet-netwerk dat het bedrijf exclusief aanbiedt aan zijn zakelijke klanten. Daarnaast levert Easynet Connect samen met partners glasvezeldiensten. In Schiphol-Rijk is het Easynet Datacenter gevestigd met een hoogwaardige VoIP-switch voor het leveren van telefoniediensten.

Dankzij Easynet Connect beschikken de klanten over de meest actuele netwerktechnologie. Klanten zijn onder andere: Amarant, Quadriga, Hilton Schiphol en Komori International. Easynet Connect is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan 15,3 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.easynetconnect.nl.