Ingezonden persbericht


SIX SWISS STOCK AG KIEST EQUINIX VOOR SNELLE TOEGANG TOT BEDRIJFSKRITISCHE HANDELSSYSTEMEN VANUIT NIEUW IBX-DATACENTER IN ZÜRICH

Amsterdam, 21 juni 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, levert een open toegangsnode tot de bedrijfskritische handelssystemen van SIX Swiss Exchange AG . Dat gebeurt vanuit het onlangs geopende ZH4 International Business Exchange(TM)-datacenter (IBX) van Equinix in Zürich, Zwitserland. Door deze toegangsnode krijgen financiële dienstverleners directe toegang tot de Zwitserse effectenbeurs. Het datacenter is gevestigd in het centrum van Zürich en biedt daardoor colocatiemogelijkheden dichtbij het gebouw van SIX Swiss Exchange. Daardoor kan Equinix verbindingen met minimale latency bieden voor het belangrijkste handelsplatform van de organisatie.

Zwitserland is een van de grootste financiële centra in de wereld. De SIX Swiss Stock in Zürich speelt daarin een belangrijke rol voor met name de Europese markt. De organisatie is onderdeel van de SIX Group die is ontstaan uit de fusie van de SWX Group, SIS Group en Telekurs Group. De SIX Group biedt infrastructuurdiensten aan nationale en internationale participanten. Het bedrijf is wereldwijd actief met diensten op het gebied van effectenhandel, marktdata en betalingstransacties.

De SIX Group koos niet alleen voor Equinix vanwege de locatie van het IBX-datacenter in het centrum van Zürich. Ook de bewezen ervaring van Equinix in de markt voor financiële dienstverlening speelde een rol bij de keus. Dankzij een wereldwijd platform en een carrierneutrale strategie rekent Equinix een grote groep van toonaangevende financiële dienstverleners tot zijn klanten. Deze maken gebruik van hoogwaardige en veilige verbindingen vanuit de datacenters van Equinix.

"Equinix heeft snelle uitbreiding gerealiseerd in de belangrijkste wereldwijde financiële centra. We zijn erg blij dat Equinix nu diensten levert aan de leden van de SIX Swiss Exchange", zegt Clemens Reuter, Head of Member Relations bij SIX Swiss Exchange.

Equinix opende het ZH4 IBX-datacenter in Zürich in mei 2010. Het bedrijf speelde daarmee in op de toenemende vraag naar hoogwaardige colocatieservices en interconnectie-datacenterservices. Vooral wereldwijde en lokale serviceproviders en financiële dienstverleners zorgen voor deze vraag. Het ZH4 IBX-datacenter is op hetzelfde kantorenpark gevestigd als de ZH1 en ZH2 IBX-datacenters. Het ZH3 IBX-datacenter is slechts 1,5 kilometer verderop gevestigd. Het ZH4 IBX-datacenter stelt klanten in staat verbindingen te leggen met alle grote financiële centra in de wereld door directe toegang tot meer dan zeventig netwerken.

"Zwitserland is een van de meest competitieve financiële centra in de wereld. Met deze voor beide partijen waardevolle overeenkomst ondersteunen we onze continue investeringen in de regio", zegt Frits van der Graaff, General Manager van Equinix in Zwitserland. "Terwijl Equinix de klanten van SIX Swiss Exchange voorziet van een veilige en betrouwbare plek voor hun handelsactiviteiten, fungeert SIX Swiss Exchange als een magneet voor het aantrekken van nog meer participanten voor de neutrale financiële handelsgemeenschap die vertrouwt op onze datacenters wereldwijd."

SIX Swiss Exchange AG
SIX Swiss Exchange is een toonaangevende en technologisch geavanceerde effectenbeurs. Deze biedt klanten hoogwaardige dienstverlening op het gebied van effectenhandel en brengt participanten, aanbieders van effecten en investeerders samen binnen een transparante marktplaats. Naast een breed palet van diensten biedt de beurs een volledig geïntegreerd en geautomatiseerd systeem voor clearing en settlement. SIX Swiss Exchange is onderdeel van de SIX Group.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 49 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over achttien markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico's en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-services; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico's die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.




Ingezonden persbericht