Provincie Friesland


---



---

PERSBERICHT

Nummer: 151 / MJ
Datum: 21 juni 2010

Enorme animo voor bezoek aan Fryslân

Liefst 13.000 mensen hebben zich bij de provincie gemeld voor een gratis bezoek per trein aan Fryslân. Daarmee is de belangstelling vele malen groter dan de 500 kaartjes die de provincie beschikbaar stelde. Vanaf dinsdag konden mensen een gratis enkele reis aanvragen om met eigen ogen te zien waarom Fryslân is uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland.

Commissaris van de Koningin John Jorritsma is verheugd over de grote belangstelling. Dat de kaartjes gratis zijn, zal een voorname reden zijn waarom mensen zich melden. Maar uiteraard speelt Fryslân als eindbestemming ook een hoofdrol, meent Jorritsma. ,,Mensen willen hier graag een kijkje nemen. Dat was precies de opzet van de actie.''

De massale aanmeldingen uit alle windstreken van het land geven bovendien aan dat het nu overal bekend is dat Fryslân vorige week de titel 'Mooiste provincie van het land' heeft ontvangen. De verste aanmelding kwam uit het Russische Yaroslav. Uiteraard is de inschrijving voor de gratis kaartjes vanochtend gestopt. De 500 vroegste aanmelders ontvangen hun kaartje.


---- --