Ingezonden persbericht


Al 1 op de 8 auto's in Benelux uitgerust met start/stoptechnologie

Anderlecht, 21 juni 2010 - Dertien procent van de auto's die in 2009 werden ingeschreven in Nederland, België en in Luxemburg, waren uitgerust met een start/stopsysteem. Dat is een forse stijging tegenover 2008. "Steeds meer autobestuurders kiezen voor zuinig en milieubewust rijden", aldus Filip Boelens, Divisional Director Automotive Technology Bosch Benelux.

Het start/stopsysteem is een van de milieuvriendelijke technologieën waarin Bosch de voorbije jaren investeerde. Het start/stopsysteem schakelt de motor automatisch uit wanneer de auto stil staat aan een rood licht of in een file. Bij vertrek wordt de motor weer automatisch gestart. Het brandstofverbruik, en dus ook de uitstoot van CO2, daalt dankzij deze technologie met 4%. In het stadsverkeer bedraagt de brandstofbesparing zelfs 8%.

Sinds Bosch eind 2007 met de productie van het start/stopsysteem begon, kende deze technologie een sterke opmars. Vorig jaar waren 13% van de auto's die werden ingeschreven in de Benelux, ermee uitgerust. Dat is een opmerkelijke stijging tegenover 2008. Toen bedroeg de installatiegraad in Nederland nauwelijks 3%, in België 5% en in Luxemburg 6%. "Deze stijging heeft te maken met het grotere bewustzijn rond zuinig rijden maar zeker ook de groeiende populariteit van de hybride auto's, vooral in Nederland", aldus Filip Boelens. Bosch verwacht dat over 2 jaar de helft van de nieuw ingeschreven auto's met deze technologie zal uitgerust zijn.

Over Bosch
De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologisch bedrijf en dienstverlener. In het boekjaar 2009 realiseerden de ongeveer 275.000 medewerkers die actief zijn in de automobiel- en industriële technologie en in de sector van consumentenproducten en bouwtechnologie een omzet van 38,2 miljard EUR. De Bosch Groep bestaat onder meer uit Robert Bosch GmbH en meer dan 300 dochter- en regionale maatschappijen in meer dan 60 landen. Samen met zijn commerciële partners is Bosch in ongeveer 150 landen vertegenwoordigd. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor de verdere groei. Bosch besteedt elk jaar meer dan 3,5 miljard EUR of 8% van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling en laat ruim 3.800 patenten registreren. Bosch bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve en nuttige oplossingen. De onderneming werd in 1886 door Robert Bosch (1861-1942) in Stuttgart opgericht als "Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek". De juridische structuur van de Bosch Groep garandeert de financiële onafhankelijkheid en de bedrijfsautonomie. Hierdoor krijgt de onderneming de mogelijkheid om te investeren in de belangrijkste activiteiten die de toekomst van het bedrijf moeten veiligstellen. 92% van de aandelen van Robert Bosch GmbH is in handen van de Robert Bosch Stiftung GmbH, die het algemeen nut nastreeft. De meerderheid van de stemrechten ligt bij de Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. Meer informatie vindt u op www.bosch.com.




Ingezonden persbericht