Ingezonden persbericht


Persbericht

Dekoor viert 25-jarig jubileum in Utrecht en China

Utrecht, 21 juni
Dekoor Close Harmony viert deze week haar zilveren jubileum in het splinternieuwe Utrechtse theater 'Vorstelijk Complex'. Onder de titel 'Na Darwin komt Dekoor' brengen de Utrechtse studenten een avondvullend programma op de planken met muziek van onder andere The Beatles, Gerswhin en Herman van Veen. Half juli vertrekken de studenten voor een tournee naar China.

'Het belooft een bijzondere zomer te worden', aldus voorzitter Geert Meijering, 'eerst staan we komende woensdag, vrijdag en zaterdag in het Vorstelijk Complex en half juli vertrekken we naar China voor deelname aan de World Choir Games, de Olympische Spelen voor koren.'

Tijdens de theatershow wordt het komen en gaan van vele generaties studenten tegen het licht van Darwins evolutietheorie gehouden wordt. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van oude tv-fragmenten, afscheidsbrieven van reeds vertrokken leden. Qua repertoire komen enkele 'golden oldies' van Dekoor voorbij, maar ook kan het publiek veel nieuwe arrangementen verwachten.

Half juli vertrekt Dekoor vervolgens naar China voor de World Choir Games. Ook geeft de winnaar van Korenslag 2007 concerten in Sjanghai en Beijing. Meijering: 'Dat moet ook prachtig worden. Zoals het er nu voorstaat, verzorgen we avondvullende programma's in concertzalen met plaats voor 1500 mensen!'

Dekoor staat onder leiding van dirigent en pianist Christoph Mac-Carty. Regisseur Jeroen Groenendijk - die tevens bassist is - zit achter de theatrale elementen die alle nummers ondersteunen. Samen met drummer Patrick Onderweegs vormen zij Dekoors begeleidingscombo. Het Vorstelijk Complex is gelegen aan de Prinses Beatrixlaan 2 en de concerten beginnen om 20.30u. Kaarten kunnen besteld worden via www.dekoor.nl .

Einde persbericht