Nuon is CO2 Neutraal en stelt een unieke dienst voor: de CO2 Scan

21/06/2010 10:30

CO2LOGIC

Nuon Belgium biedt haar bedrijfsklanten een nieuwe dienst aan : de CO2 Scan. Nuon werkt hiervoor samen met CO2logic, de expert op het vlak van de CO2-voetafdruk. Op basis van de berekende CO2-voetafdruk van de onderneming worden concrete voorstellen geformuleerd om de CO2-uitstoot te verminderen en de resterende uitstoot te compenseren.

Nuon Belgium werkt CO2-neutraal

"Tijdens de oefening voor onze eigen onderneming zijn we ons bewust geworden van het belang van een dergelijke dienst", verduidelijkt Roberte Kesteman, algemeen directeur van Nuon Belgium. "We willen een drijvende kracht zijn achter de vermindering van de CO2-uitstoot en daarvoor zijn we uiteraard begonnen met onze eigen onderneming. De resultaten van de scan hebben ons getoond waar we de meest doeltreffende maatregelen kunnen treffen om onze CO2-uitstoot te verminderen."

Daarnaast zal Nuon Belgium de resterende CO2-uitstoot, die niet onmiddellijk verminderd kan worden, compenseren door de financiering van een project voor groenestroomproductie in het Indische Rajasthan. Op die manier werkt Nuon Belgium volledig CO2-neutraal.

De CO2 Scan, een nieuwe dienst van Nuon Belgium

Roberte Kesteman: "We vinden dat we in onze hoedanigheid van energieleverancier een belangrijke adviesrol te vervullen hebben en merken dat klanten er behoefte aan hebben om te weten hoe groot hun CO2 voetafdruk is en hoe ze die kunnen verkleinen. Met deze dienst, die overigens uniek is voor een energieleverancier in België, kunnen we iets concreets doen aan onze CO2-uitstoot en die van onze klanten. In de praktijk bepaalt CO2logic de CO2-voetafdruk van de onderneming. Vervolgens stellen we samen met de klant een actieplan op om de voetafdruk te verkleinen. We reiken hem daarvoor onze knowhow en concrete oplossingen aan via een aantal specifiek ontworpen tools op het gebied van energiebesparing."

Antoine Geerinckx, Managing Partner van CO2logic: "CO2logic gebruikt voor de scans vooral de Bilan Carbone® methode die het Franse milieu- en energiebeheeragentschap ADEME heeft uitgewerkt. Hiermee kan de uitstoot van broeikasgassen in kaart worden gebracht. Concreet gaat het over gegevens met betrekking tot de bedrijfsgebouwen en -activiteiten (verwarming met gas en elektriciteitsgebruik) , de personeelsactiviteiten (zoals mobiliteit) etc. We hebben de ambitie de globale CO2-uitstoot te verminderen door burgers en bedrijven bewust te maken van de hoeveelheid broeikasgassen die ze bij hun activiteiten uitstoten. We zijn fier dat we Nuon Belgium kunnen rekenen onder de bedrijven die bewust met hun CO2-uitstoot omgaan en dat we samen, zonder onze onafhankelijkheid te verliezen, met hen een groot project kunnen starten ten bate van hun klanten."

Scope van Nuon's CO2 Neutraliteit: kantoren, eigen transport, business travel en woon-werkverkeer.

CO2 Neutraal? (volgens de Department of Energy and Climate Change - UK)

"Carbon neutral means that - through a transparent process of calculating emissions, reducing those emissions and offsetting residual emissions - net carbon emissions equal zero."


---

Over Nuon Belgium

Nuon Belgium n.v. is een dochterbedrijf van de Nederlandse energiegroep n.v. Nuon, opgericht in 2002 naar aanleiding van de liberalisering van de energiemarkt. Het bedrijf is leverancier van elektriciteit, aardgas en aanverwante producten en diensten aan zowel residentiële klanten als bedrijven. Het bedrijf met hoofdzetel in Vilvoorde stelt zo'n 150 mensen tewerk. De onderneming maakt deel uit van de Business Group Benelux van de Zweedse Vattenfall Group.

Voor meer info, contacteer:

Maité Rimaux

02 290 94 43

maite.rimaux@nuon.com

Zie ook http://www.co2logic.com/home.aspx/fr/projets/projet+2

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel