Waarom mensen opstaan op maandagochtend? Een vraag voor HR

21/06/2010 10:34

VOV - Lerend Netwerk vzw

'Waarom mensen opstaan op maandagochtend?' Deze vraag is voor het hele HR-vakgebied en voor elke leidinggevende van erg groot belang. "Het gaat om hoe organisaties mensen motiveren. Die vraag kan niet in één thema vervat worden. Dat zou te beperkt zijn. Het gaat onder meer om het aanbieden van uitdagende jobs door organisaties, ook om hoe je jezelf kan motiveren door op eigen kracht je passies na te streven en hoe organisatie en medewerkers samen kunnen streven naar doelen die passen in 'the big picture'.", aldus Cathy Camertijn, voorzitter van VOV - Lerend Netwerk.

VOV - Lerend Netwerk, de grootste HR-vereniging in Vlaanderen, legt in een participatief project 'Licht op Leren' de vraag naar duurzame motivatie van werknemers voor aan iets meer dan 80 leden. Licht op Leren is een breed forum waarin actuele beleidsopties en praktijkervaringen rond arbeidsmarkt en human resources aan elkaar gekoppeld worden. Deze 2de editie van Licht op Leren behandelt volgende drie deelaspecten:

- Leerrijke jobs door innovatieve organisatie

- Passie als motor voor zelfsturing

- Ondernemen vanuit (ontwikkelings)waarden

"Waarom we dit project doen? Voor organisaties is het belangrijk praktische informatie te krijgen. Daarom werken we met onze leden uit het HR-praktijkveld zelf. Via Licht op Leren geven wij een antwoord op praktische vragen waar organisaties dagdagelijks mee worstelen. We bundelen de ervaringen uit de verschillende organisaties ter inspiratie."

Licht op Leren dient ook een groter doel. "Het HR-vakgebied speelt een cruciale rol in het behalen van arbeidsmarktdoelstellingen. Als overheden zeggen dat ze mensen gemiddeld langer aan het werk willen houden, ik verwijs daarbij bijvoorbeeld naar Vlaanderen in Actie, dan willen wij met het HR-vakgebied uitzoeken wat dat op een praktisch niveau betekent.", geeft Cathy Camertijn aan. "Mensen maken zich zorgen over een eventuele stijging van de pensioenleeftijd. Als we niet nadenken over hoe we het werk in onze organisaties vormgeven, is die bezorgdheid heel begrijpelijk. Als we daar wel over nadenken, biedt dat heel wat perspectief om het einde-loopbaandebat op een andere manier te voeren."

Op vrijdag 19 november 2010 organiseert VOV - Lerend Netwerk de 2de editie van 'Licht op Leren', het VOV-forum rond actuele beleidsopties en praktijkervaringen inzake leren. Een boeiende conferentiedag voor en door HR(D)-professionals. 3 werkgroepen presenteren er hun antwoorden op de vraag 'waarom mensen opstaan op maandagochtend'.

Meer info: www.vov.be/lichtopleren

Licht op Leren op LinkedIn: http://bit.ly/aAMuqu

VOV - Lerend Netwerk - www.vov.be

VOV is het Vlaams lerend netwerk van opleidingsverantwoordelijken, trainers of opleiders in bedrijven, organisaties en openbare instanties die bezig zijn met leren en met het ontwikkelen van individuen en organisaties. Met meer dan 800 leden is VOV - Lerend Netwerk vandaag uitgegroeid tot de grootste ledenvereniging binnen de HR-wereld in Vlaanderen.

VOV - Lerend Netwerk

Jozef Wautersstraat 3

2600 Berchem

Tel.: 03/454 59 70

Fax: 03/454 59 71

info@vov.be

www.vov.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel