Ingezonden persbericht


50 plussers kritisch over zomerkleding

Baarn, 21 juni 2010 - Met de korte broek naar het werk, blote buiken op terrasjes en sokken in sandalen zijn wat ouderen betreft de absolute 'dont's' voor deze zomer. Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine, dat donderdag verschijnt.

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar meer dan de helft van de ruim 500 ondervraagden vindt hitte geen excuus om er niet netjes bij te lopen. Mannen met ontbloot bovenlijf op een terrasje wordt door 86 procent als 'onsmakelijk' bestempeld. En alhoewel sommige grote modehuizen deze zomer pleiten voor sokken in sandalen, vinden zes van de tien ondervraagden dit getuigen van slechte smaak. Over de korte broek naar het werk zijn de ondervraagde senioren ook conservatief: niet doen, zegt 69 procent. Oudere dames moeten oppassen met korte mouwen, want 51 procent ziet te veel 'flubberarmen.'

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat vrouwen nóg kritischer zijn op zomerkleding dan mannen. Drie van de vijf vindt dat Nederlanders wel wat meer schaamtegevoel kunnen gebruiken. Ook Barcelona baalt van badgasten in bikini, badpak en zwembroek in de stad. Verbieden kan niet, maar met posters probeert de Spaanse stad duidelijk te maken dat ze beter iets fatsoenlijks aan kunnen trekken.