Ingezonden persbericht


Rijswijk, 21 juni 2010

Ruim een miljoen euro Lotto-geld voor Nederlandse Volleybal Bond

Dit jaar ontvangt de Nederlandse sport een recordbedrag van 51,6 miljoen euro uit de Lotto-afdracht van 2009. Het geld wordt verdeeld over ruim 70 sportbonden. Dit weekend overhandigde Rutger Vermast, Marketing Director van De Lotto, symbolisch een cheque ter waarde van 1.356.936 euro aan Hans Nieukerke, voorzitter van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo), tijdens de World League in Apeldoorn.

De afdracht van De Lotto gaat via NOC*NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot 'Leven Lang Sporten' en de ontwikkeling van de eigen sport. Met de donatie van De Lotto wordt het voor topsporters mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook de amateur- en breedtesport doet er zijn voordeel mee.

Rutger Vermast, Marketing Director van De Lotto, overhandigde dit weekend symbolisch een cheque ter waarde van 1.356.936 euro aan Hans Nieukerke, voorzitter van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo), tijdens de World League in Apeldoorn (foto Cees van Sliedregt / de Stentor, rechtenvrij bij redactioneel gebruik)

Hans Nieukerke van de Nevobo zegt: 'Deze fantastische bijdrage is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van onze sport. Voor alle Nederlanders die sport in onze maatschappij een warm hart toedragen, zou ik zeggen: doe je mee aan de Lotto, dan bouw je aan je eigen toekomst!'

Rutger Vermast van De Lotto sprak van een recordjaar voor De Lotto, waardoor de doelstelling om nog meer geld aan goede doelen beschikbaar te stellen werd gehaald. 'Ons hele rendement komt ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar circa 20 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van cultuur, welzijn en volksgezondheid en daarnaast is 51,6 miljoen euro van het rendement van De Lotto bestemd voor de sport,' aldus Vermast.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.