Socialistische Partij

SP wil jeugd en jongerenspreekuur door wethouder

21-06-2010 *

Afgelopen commissievergadering stond het jongerenbeleid op de agenda. Dit beleid was vastgesteld voor 4 jaar en eigenlijk zou er nu voor opnieuw 4 jaar weer plannen gemaakt moeten worden, maar in verband met de herindeling met Lith mag je geen nieuw beleid maken.Het huidige beleid wordt daarom met een jaar verlengd.

foto Hans vd Poel

Als SP vinden we onze jeugd enorm belangrijk en daarom heeft raadslid Lilian Marijnissen toch wat opmerkingen geplaatst. Bijvoorbeeld over speelgelegenheid in de wijken. Veilig buiten spelen is enorm belangrijk. In 2006 heeft de SP al aangedrongen om te komen tot een 3% richtlijn. In elke wijk zou minimaal 3% speelgelegenheid moeten zijn. Landelijk heeft de SP voorgesteld om hier gewoon een wettelijke norm van te maken.

Verder sprak Lilian over het budget dat gereserveerd is voor activiteiten voor en door jongeren. Hier was te weinig gebruik van gemaakt en daarom is er op het budget gekort. Maar dit is natuurlijk niet de manier. Heel veel jongeren weten niet eens van het bestaan van dit budget af. Dan moet je het beter promoten! Ook pleitte ze voor het opnieuw invoeren van een spreekuur van de wethouder jeugdzaken voor jongeren. Onze Jongerenraad is destijds hieruit ontstaan!