Advocatenkantoor Pot Jonker Seunke breidt sectie onderwijs uit


HAARLEM, 20100621 -- Advocatenkantoor Pot Jonker Seunke breidt zijn sectie onderwijs uit. Om beter in te kunnen spelen op de toenemende vraag van cliënten uit het onderwijs gaan vijf advocaten zich met onderwijsrecht bezighouden.

Partner Rob Wiebosch, die al 25 jaar ervaring heeft met onderwijsrecht, is voorzitter van de sectie. `De komende jaren zien wij de vraag naar juridisch advies in het onderwijs toenemen, zowel in het primair onderwijs, als het voortgezet-, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De wet- en regelgeving is uitgebreid en complex. Denk aan huisvesting, de rechtspositie van medewerkers, het toelaten en verwijderen van leerlingen, medezeggenschap, subsidies, bekostiging en de kwaliteit van het onderwijs. Ook zijn veel instellingen bezig met interne reorganisaties, fusies of het aangaan van samenwerkingsverbanden. Gedegen juridisch advies is daarbij een onmisbaar.'

Rob Wiebosch en Marieke Dankbaar zijn de twee partners in de sectie onderwijsrecht. Medewerksters Suzanne van Thoor heeft zich de afgelopen jaren in onderwijsrecht gespecialiseerd. Op korte termijn trekt Pot Jonker Seunke een stagiaire aan die is afgestudeerd in onderwijsrecht. Medewerkster Liesbeth Berkhouwer vertegenwoordigde in maart 2010 de gemeente Amsterdam en een aantal scholen in het voortgezet onderwijs in een kort geding dat tegen hen was aangespannen door enkele ouders.

De advocaten in de sectie onderwijsrecht hebben ruime ervaring in arbeidsrecht en bestuursrecht. In voorkomende gevallen wordt gebruik gemaakt van de expertise van advocaten met specialisaties als aanbestedingsrecht en bouwrecht.

Over Pot Jonker Seunke

Pot Jonker Seunke advocaten is met ruim dertig advocaten het grootste advocatenkantoor in de regio Haarlem. Pot Jonker Seunke werkt voor landelijke opdrachtgevers, maar ook voor lokale overheden, ondernemers en instellingen. De persoonlijke benadering van cliënten staat in de dienstverlening voorop.

www.potjonker.nl