Rotterdam heeft een Havenmavo


ROTTERDAM, 20100616 -- Na een jaar voorbereiding gaat komend schooljaar op MAVO Delfshaven de voor Rotterdam unieke Havenmavo van start. Op dinsdag 21 juni a.s. is er in het gebouw van MAVO Delfshaven een presentatie van deze Havenmavo.

Samenwerking
Deze nieuwe opleiding is ontwikkeld naar het idee van het Scheepvaart- en Transport College en MAVO Delfshaven. Het is het resultaat van het convenant dat de beide Colleges van Bestuur van het Scheepsvaart- en Transport College en LMC Voortgezet Onderwijs (het bevoegd gezag van MAVO Delfshaven) vorig najaar hebben gesloten.
De operationele start zal begin van het schooljaar 2010/2011 plaatsvinden.

De Havenmavo
De MDH leerlingen oriënteren zich tijdens de opleiding op de functies in de Rotterdamse haven. Zij bereiden zich voor op een mbo-opleiding op niveau 4 van het Scheepvaart- en Transport College.

Al in de onderbouw is er daarom sprake van een brede oriëntatie op de Haven. In de bovenbouw kunnen leerlingen zich richten op een van de sectoren die het Scheepvaart- en Transport College op mbo niveau hen biedt.

Uitnodiging
Tijdens de bijeenkomst op 21 juni zullen de heren R.J.M. Kooren (Lid College van Bestuur Scheepvaart- en Transport College) en G.L.J. Visser (Voorzitter College van Bestuur LMC Voortgezet Onderwijs) de start op passende wijze inluiden. U bent hierbij van harte welkom.

Westzeedijk 507
Rotterdam
Aanvang 15.00 uur
Aansluitend gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje.

LMC Voortgezet Onderwijs





Ingezonden persbericht