Lastige ICT vacature vervullen kan nu veel makkelijker


Talbert James Boef introduceert lead generatie voor personeelswerving

AMSTERDAM, 20100621 -- Talbert James Boef introduceert een alternatieve manier om aan ICT kandidaten te komen voor uw moeilijk vervulbare ICT vacatures. Was u voorheen gewend een hoge bemiddelingsfee te betalen voor een geplaatste kandidaat of op uurbasis een recruiter in te huren, dan heeft u nu een andere optie. Een optie die ervoor zorgt dat u niet alleen meer vacatures vervult, maar dit ook sneller en tegen lagere kosten doet.

Lead generatie
Binnen de marketing wordt al jaren gebruik gemaakt van externe partijen die zich gespecialiseerd hebben in het aanleveren van leads. Daarbij wordt een lead gedefinieerd als een potentiële klant. Bedrijven die in deze branche actief zijn hebben zich vaak gespecialiseerd in een of meer lead generatie technieken. Daarbij moet u denken aan technieken als aan telemarketing, direct mail, e-mail marketing en online lead generatie.

Uit de marketing weten we dat de vraag, of een potentiële klant uiteindelijk klant wordt, afhankelijk is van de kwaliteit van transformatieproces c.q het sales proces van de organisatie. Dit geldt evenzeer voor de werving- en selectie van nieuwe medewerkers. Of een potentiële kandidaat uiteindelijk nieuwe medewerker wordt is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van het transformatieproces c.q het sollicitatieproces van de betreffende organisatie.

Werving- en selectiebranche
De werving- en selectiebranche staat nog teveel in het teken van de uiteindelijke plaatsing van een nieuwe medewerker. Hoewel een bureau na de introductie van de kandidaten nauwelijks nog invloed heeft op uiteindelijke resultaat wordt zij daar wel op afgerekend, want als er niet geplaatst wordt dan wordt het bureau niet betaald.

Dit heeft tot gevolg dat er allerlei onwenselijkheden zijn ingeslopen in het traditionele manier van werken. Bureaus die werken aan zo'n 6 tot 10 vacatures tegelijkertijd, die vasthouden aan riante vergoeding per plaatsing om hun risico te dekken, sterke kandidaten die bij meerdere werkgevers worden aangeboden en weinig commitment tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Talbert James Boef staat voor een andere manier van werken. Een manier van werken waarbij wordt afgerekend op basis behaalde resultaten en niet op basis van inspanning. Een manier van werken die gebaseerd is partnership, in plaats van opportunisme. Een manier van werken waarbij kwaliteit en toegevoegde waarde voorop staat.

Potentiële kandidaten
Talbert James Boef richt zich met zijn dienstverlening op het genereren van leads. Leads zijn potentiële kandidaten voor uw vacature. Om de kwaliteit van de leads te kunnen garanderen wordt voorafgaand aan elk project duidelijke kwaliteitseisen afgesproken, zodat u nooit betaald ongekwalificeerde kandidaten. Uit ervaring blijkt dat in 9 van de 10 gevallen - mits er een goede vacature-intake heeft plaatsgevonden - 3 tot 4 geïnteresseerde en gekwalificeerde kandidaten voldoende zijn om uw vacature in te vullen.

Sneller en goedkoper
Omdat de dienstverlening zich beperkt tot het aanleveren van leads voor een vaste prijs, bent u aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer u een werving-en selectiebureau zou inschakelen. Dit terwijl de kwaliteit van de kandidaten identiek of soms zelfs beter is. Uiteindelijk is het zo dat, hoe meer goed gekwalificeerde leads u krijgt, des sneller u een goede selectie maken en hoe eerder u uw vacature kunt invullen.

Wilt u meer weten over lead generatie binnen de werving- en selectiebranche neem dan contact op met Talbert James Boef voor een vrijblijvende kennismaking of neem een kijkje op www.talbertjamesboef.nl

Talbert James Boef