Wilders krijgt Koekje van Eigen Deeg met Anti-Fitna


LEEUWARDEN/GRONINGEN, 20100621 -- Geert Wilders en zijn PVV hebben op dit moment een flinke achterban in Nederland, kijken naar cijfers die zijn uitgegeven na onderzoek van het IPP op middelbare scholen. Afgaand op deze stemmen zou de PVV 30 zetels verkrijgen in de verkiezingen. Om Wilders op zijn eigen grond te pakken, wordt Anti-Fitna uitgebracht.

Anti-Fitna zal worden uitgebracht in de periode tussen van de verkiezingsuitslagen en de instelling van het kabinet. Anti-Fitna zal zijn "Agenda van Hoop en Optimisme" gebruiken als uitgangspunt. Veel van de stellingen die Wilders brengt, zijn te mooi om waar te zijn, en dit willen wij laten zien. Anti-Fitna is gemaakt door vier studenten van de Academie voor Popcultuur.

Standpunten die van Wilders een tyran maken zijn stellingen zoals de immigratiestop die moet worden gefaciliteerd door het dichtgooien van de grenzen. Dit roept herrineringen op naar de tijden van de Berlijnse Muur, die het kaf van het koren gescheiden moest houden. Zijn budgetplannen klinken prachtig, maar zijn niet uit te voeren. Zijn bezuinigingsplannen willen tegelijk dat er meer zorgmedewerkers en politieagenten bijkomen, maar dat met minder geld.

Anti-Fitna pakt Wilders op zijn eigen grond, en zal er vergelijkend uitzien. Er zal gebruik worden gemaakt van beelden van het lijsttrekkersdebat, van items gefilmd voor zijn eigen blog en ander beeldmateriaal.

De film is nu te zien op Youtube, antifitna.tumblr.com en Vimeo.

antifitna.tumblr.com





Ingezonden persbericht