Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 18 juni 2010

Embargo tot maandag 21 juni 2010 12.40 uur

Koninklijke Onderscheiding voor Janneke van den Hoek-Kooiman

Burgemeester Van Zanen van Amstelveen reikt maandag 21 juni 2010 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw J.M.M. van den Hoek-Kooiman uit Hoogland. Hare Majesteit de Koningin heeft mevrouw Van den Hoek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van den Hoek ontvangt de onderscheiding tijdens de pleeggezinnendag van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF).

Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds
Het KNFG leidt sinds 1935 geleidehonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan blinde en zeer slechtziende mensen. Een geleidehond vergroot de mobiliteit en vervult een belangrijke rol in het sociale, maatschappelijke en emotionele leven van zijn visueel beperkte baas. De honden worden door het KNFG zelf gefokt. Dit is een arbeidsintensief en zorgvuldig proces waar bij de medewerking van vrijwilligers onontbeerlijk is.

Puppypleeggezin
Mevrouw Van den Hoek-Kooiman is in 1993 gestart als puppypleeggezin. Zij heeft zeven pups opgevoed. Zij gaf de hondjes alle tijd, liefde en persoonlijke aandacht.

Fokgastgezin
Vanaf 1998 is mevrouw Van de Hoek fokgastgezin geworden. Zij heeft vier moederhonden verzorgd die samen tien nesten hebben gekregen met 68 pups. Door intensieve begeleiding groeien de pups op tot evenwichtige honden.

Onmisbare schakel
Mevrouw Van den Hoek zet zich al 17 jaar met groot enthousiasme in voor het KNFG. Haar enige beloning is de intense blijdschap van de geleidehondgebruikers. Zij is al die jaren een onmisbare schakel in de geleidehondenvoorziening.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort