NOC*NSF

Arnhem, 21 juni 2010

Hinkelien Schreuder en Marrit Leenstra in NOC*NSF Atletencommissie

Voormalig (beach)volleybalster Marrit Leenstra en zwemster Hinkelien Schreuder zijn door hun collega-sporters gekozen als nieuwe vertegenwoordigers in de NOC*NSF Atletencommissie. De nieuwe leden zetten zich vanaf augustus 2010 in voor de belangen van topsporters.

Marrit Leenstra is sinds het afsluiten van haar topsportcarrière, waarin ze driemaal deelnam aan de Olympische Spelen (1992, 1996 - dames volleybalteam en 2004 - beachvolleybal), werkzaam als Faciliteitenmanager bij Topsport Amsterdam. Hinkelien Schreuder, nog steeds actief topsporter, nam onder andere deel aan de Olympische Spelen in Beijing, die zij af wist te sluiten met een gouden medaille op de estafette 4x100m vrije slag.

De Atletencommissie schrijft na iedere Olympische en Paralympische Spelen verkiezingen uit onder de A- en B-sporters. De topsporters kiezen hun nieuwe vertegenwoordigers voor een periode van vier jaar. De verkiezingen van dit jaar waren noodzakelijk door het aftreden van volleybalster Caroline Wensink en tafeltennisser Trinko Keen. De Atletencommissie was bijzonder verheugd met de kandidaatstelling van elf sporters. Allen voldeden aan het criterium van actieve A- of B-sporter of hadden niet langer dan vier jaar geleden een A- of B-status gehad. Leenstra en Schreuder bleken de favoriet van de sporters die hun stem wilden laten gelden. Vanaf juli bestaat de Atletencommissie uit tien (voormalige) topsporters, allen gekozen door de A- en B-sporters: . Jeroen Straathof (voorzitter, voormalig schaatser en wielrenner) . Femke Dekker (roeister)
. Nina van Huissteden (voormalig softbalster)
. Johan Kenkhuis (voormalig zwemmer)
. Marrit Leenstra (voormalig volleybalster en beachvolleybalster) . Bram Lomans (voormalig hockeyer)
. Hinkelien Schreuder (zwemster)
. Jokelyn Tienstra (voormalig handbalster)
. Esther Vergeer (rolstoeltennister)
. Chiel Warners (atleet)

Binnen NOC*NSF is de Atletencommissie het advies- en inspraakorgaan dat de algemene belangen van topsporters behartigt.


-----------------------