Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 21-06-2010

AVRO'S FESTIVAL CLASSIQUE PROGRAMMERING WEERSTAAT VOETBAL

Festival Classique Hofvijverconcert trekt 548.000 kijkers

De AVRO kijkt verheugd terug op een bijzondere start van een zomer vol kunst en cultuur. Tussen het voetbalgeweld wist de omroep dit weekend met het Edison Klassiek Gala, de Festival Journaals en het Festival Classique Hofvijverconcert een groot aantal kijkers te boeien.

Het Festival Classique Hofvijverconcert dat Tijl Beckand zaterdag 19 juni presenteerde is een markant voorbeeld van de wijze waarop de AVRO klassieke muziek voor iedereen toegankelijk wil maken. Klassieke muziek heeft duidelijk zijn eigen publiek. Het Festival Classique Hofvijverconcert piekte zaterdag met maar liefst 548.000 kijkers en behaalde een waarderingscijfers van 7.8. Het Edison Klassiek Gala van vrijdag 18 juni trok 333.000 kijkers en ook de Festival Journaals hadden goede scores met respectievelijk 246.000 en 274.000 kijkers op vrijdag- en zaterdagavond.

Algemeen Directeur Willemijn Maas: "Ik ben blij dat de zomer vol kunst en cultuur bij de AVRO goed van start is gegaan. De kijker weet ondanks het grote aanbod van voetbal ook onze bijzondere kunst- en cultuurprogramma's te vinden en te waarderen."

Een volledig overzicht van de kunst- en cultuurprogrammering van de AVRO is te vinden op zomer.avro.nl.