Ingezonden persbericht




Patrick Kluivert overdonderd door 's werelds dunste 3D LED-TV van Samsung


* Samsung geeft aftrap voor exclusieve TV-lijn C9000
* 3D LED-TV nieuw designobject in de luxe living
* TV-kijken op de afstandsbediening

Delft, 21 juni 2010 - Voor degenen die het WK in stijl willen bekijken, introduceert Samsung de dunste 3D LED-TV ter wereld. Samsung overhandigde het eerste exemplaar aan Patrick Kluivert tijdens de rust van de WK-wedstrijd Nederland - Japan. Daarmee gaf Samsung het startschot voor de verkoop van deze exclusieve TV. Deze 3D LED-TV die in een gelimiteerde oplage naar Nederland komt, is met 7,98 millimeter de dunste TV ter wereld. 'Het ultradunne design is bijna onwerkelijk', zei Patrick Kluivert tijdens de overhandiging. 'Ik hoef nu niets meer van de wedstrijden te missen. Want waar ik in huis ook ben, ik kan de wedstrijden gewoon blijven volgen op de afstandsbediening.'

Voor een high-end entertainmentervaring heeft Samsung in de 3D LED-TV C9000 krachtig design en hoogwaardige technologie samengebracht. Het stijlvolle RVS-design van de dunste TV ter wereld is baanbrekend. Met het ultraslanke profiel van 7,98 millimeter zet Samsung een nieuwe standaard voor luxe TV's die als designobject de living extra elan geven.

TV-kijken op je afstandsbediening
Bij deze 3D LED-TV ontvang je 's werelds eerste touchscreen afstandsbediening met display 'Touch Control'. Op het display van deze afstandsbediening kun je TV blijven kijken als je een drankje haalt, zodat je geen moment van een voetbalwedstrijd hoeft te missen. Ook kun je een TV-uitzending bekijken en selecteren, terwijl op de LED-TV zelf een Blu-ray film speelt. Met AllShare kun je via Wi-Fi draadloos door al je video's, foto's en muziek van je PC, mobiele telefoon of digitale camera scrollen en deze direct laten zien op de LED-TV.

TV-beelden komen naar je toe
De beelden spatten in levensechte kleuren van de Samsung C9000 af, dankzij het gebruik van Clear Motion Rate 800, 3D Hyper Real Engine en Samsung's ingebouwde 3D-processor. Samen met de 3D Blu-ray speler en de 'active shutter' 3D-bril heb je een complete 3D home entertainment-oplossing in huis. Met de C9000 kun je zelfs van 2D-televisieuitzendingen in 3D genieten. De unieke 3D-processor kan namelijk 2D-beelden realtime omzetten naar 3D. Je kunt zo extra diepte en helderheid toevoegen aan bijvoorbeeld een live voetbalwedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je zelf onderdeel van de actie bent.

Volop entertainment
Met Internet@TV op de C9000 heb je het nieuwe teletekst binnen handbereik. Je krijgt direct toegang tot het laatste nieuws van o.a. Nu.nl en de NOS. Ook heb je een wereld van entertainment aan je voeten met de vele Samsung Apps. Terwijl je televisie kijkt, kun je deze applicaties downloaden en bekijken, zoals Funda.nl en de Video on Demand-applicatie van MovieMAX. Je haalt hiermee de beste films direct naar je toe.

De Samsung C9000 3D LED-TV is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in 40 inch, 46 inch en 55 inch voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk ¤ 3.999, ¤ 4.999 en ¤ 5.999 incl. BTW. De C9000, de meest energiezuinige Full HD LED-TV van Samsung, is binnenkort te bezichtigen in de Samsung 3D Brand Store aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Specificaties

- Ultra Slim TV (7,98 mm)

- 3 inch Premium Touch afstandsbediening (Dual TV)
- 3D Hyper Real Engine

- Edge LED & Ultra Clear Panel

- 800 CMR (Hz Motion Plus)

- USB-recording - PVR ready

- Internet@TV

- Wireless LAN ready

- ConnectShare Movie & AllShare (powered by DLNA)

Klik hier om de uitgebreide productspecificaties te downloaden.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.