Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Parijs, Frankrijk, 21 juni 2010

DANE-ELEC lanceert myDitto

Dé opslagoplossing toegankelijk voor iedereen en overal

Geen configuratie, noch instellingen en 100% beveiligd Een eenvoudig opslagsysteem voor alle generaties

DANE-ELEC Memory, fabrikant en distributeur van digitale geheugengerelateerde producten, presenteert zijn laatste innovatie waarmee bestanden van afstand kunnen worden opgeslagen: myDitto. Deze nieuwe technologie biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om overal ter wereld toegang te hebben tot opgeslagen gegevens van hun huis- of kantoorserver dankzij een simpele USB-stick of smartphone.

Dit revolutionaire product, ontwikkeld door de Research & Development afdeling van DANE-ELEC, is bijzonder goed ontvangen tijdens de laatste CES-editie in Las Vegas en is bekroond met de Innovatie Award 2010.

myDitto is een eenvoudig en mobiel systeem voor iedereen om op een snelle manier data, foto's, films en muziek te delen en documenten te transporteren.

Klaar voor gebruik

myDitto bestaat uit een server en twee USB-sticks. Dankzij het systeem plug'n play wordt de server eenvoudig aangesloten op een router via een LAN-verbinding. Het product is dus klaar voor gebruik zonder enkele configuratie. De UPnP-server herkent automatisch alle randapparatuur ('nieuwe generatie' televisies, computers, digitale fotolijstjes, enz.) die verbonden zijn met het netwerk. Op deze manier kan myDitto moeiteloos alle digitale bestanden en multimedia lezen en openen.

Gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners

Tijdens (zaken)reizen heeft de gebruiker van afstand toegang tot de inhoud van de myDitto server door de bijgeleverde USB-stick in een computer met internetverbinding te plaatsen. Hierna verschijnen er twee vensters op het scherm, één voor de harde schijf van de computer en één voor de myDitto server. Door eenvoudig te 'slepen en neerzetten' kan de gebruiker zijn foto's, films en documenten verplaatsen naar de computer waar hij op dat moment op werkt. De eigenaar van myDitto kan aan maximaal tien personen toegang tot de inhoud van de server verlenen. Voor zes van deze personen is het mogelijk tegelijkertijd hun bestanden uit te wisselen en te delen.

Dankzij een speciale applicatie is de myDitto server eveneens toegankelijk vanaf een iPhone of smartphone die compatibel is met Windows Mobile 6.5. Met deze applicatie - beveiligd met een login en paswoord - kunnen globetrotters onderweg van afstand gebruikmaken van hun gehele multimedia-inhoud.

Optimale beveiliging om schade te voorkomen

De laatste innovatie van DANE-ELEC is uitgerust met drie veiligheidsniveaus en geeft zijn gebruikers de mogelijkheid hun gegevens in alle rust en zekerheid te beheren.

Niveau 1: server
De myDitto server kan tot twee interne harde schijven van elk 1 of 2 TB integreren. Wanneer een tweede harde schijf in de server wordt geplaatst, zijn de opgeslagen bestanden beschermd tegen verlies, aangezien alle gegevens van de eerste harde schijf eveneens op de twee harde schijf worden opgeslagen (RAID- 1).

Niveau 2: USB-stick
De eigenaar van het systeem is de beheerder van de administratieve stick. Zo kan hij bijvoorbeeld de authentificatiecode en de bestanden die toegankelijk zijn voor derden controleren.

Niveau 3: dataoverdracht
Het myDitto systeem is het enige peer-to-peer netwerkproduct. Zonder cookies of andere sporen achter te laten, worden gegevens extreemsnel overgedragen.

myDitto, een systeem dat geschikt is voor ondernemingen

Het systeem biedt niet alleen uitkomst aan particulieren; voor bedrijven is myDitto het ideale hulpmiddel bij het werken in teamverband. Tijdens zakenreizen en telewerken of gewoon op kantoor, kan men professionele documenten opslaan, centraliseren, beheren en delen via de USB-stick. De eenvoudige installatie vergt geen enkele kennis van informatica waardoor technische assistentie overbodig is.

Altijd de laatste update

DANE-ELEC voert regelmatig automatische en gratis updates van de software uit (de gebruiker ontvangt via internet automatisch de laatste versie) om het systeem continu te optimaliseren.

Het bestaande functieaanbod van myDitto wordt vanaf half juni aangevuld met drie nieuwe, belangrijke functies: automatische back-up van bestanden, streaming van audio mp3-bestanden en toegang tot de server zonder USB-stick (via een installeerbare PC client).

De nieuwe functies van myDitto zullen vanaf juli aan de gebruikers worden uitgelegd door middel van een Flash-animatie.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het myDitto 1TB Dual Bay systeem is verkrijgbaar bij geautoriseerde DANE-ELEC dealers tegen een adviesverkoopprijs van ¤ 269,99. Pack van twee supplementaire USB-gebruikerssticks: ¤ 29,99. Pack van vier USB-sticks (één administratieve stick en drie USB-gebruikerssticks): ¤ 49,99.

Technische kenmerken

Afmetingen
Breedte 77mm/ Diepte 165 mm /
Hoogte 190 mm
Gewicht

1.19 kg (exclusief de harde schijven)
Harde schijf
Compatibel met SATA I en II / RAID 0 en 1
Interfaces
Ethernet / 2 USB 2.0 poorten
Multimedia
Compatibel met UPnP en DLNA
Vereiste configuratie
Ethernet Router / Breedband internetverbinding
OS computer compatibiliteit
Microsoft Windows 7, Windows Vista, Windows XP, MAC OS X 10.5 en recentere versies, Fedora en Ubuntu OS smartphone compatibiliteit
Windows Mobile 6.1 en recentere versies, iPhone

Over DANE-ELEC Memory: www.dane-elec.nl
Dane-Elec Memory, opgericht in 1985 in Frankrijk door David Haccoun en Nessim Bodokh, is een internationale onderneming waarvan het hoofdkantoor in de regio van Parijs is gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricatie en distributie van digitale producten (Dram-geheugen, opslagproducten en mobiele producten).

Dane-Elec opereert wereldwijd en heeft vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten. Het concern beschikt over een productiefaciliteit voor geheugenmodules in Ierland, drie assemblagefaciliteiten (in de Verenigde Staten, Ierland en Frankrijk) en twee logistieke centra, in de Verenigde Staten en Frankrijk, waardoor het mogelijk is snel op marktveranderingen te anticiperen.

Dane-Elec Memory beschikt eveneens over een distributievestiging van mobiele producten in Frankrijk (Intervalle).

In 2009 heeft Dane-Elec Memory een omzet van ¤ 180 miljoen gerealiseerd.

De onderneming Dane-Elec Memory is genoteerd aan Euronext Paris, compartiment C, met het label ë Innoverende onderneming ». Code ISIN: FR000036774, MNEMO: DAN, BLOOMBERG: DAN: FP, REUTERS: DEMY.PA.