Ingezonden persbericht




Samsung introduceert acht nieuwe kleuren­printers met intuïtieve one-touch bediening
* 's Werelds meest compacte kleurenlaserprinters en multifunctionals
* Via Wi-Fi knop op printer direct draadloze verbinding maken
* Via Print Screen-knop snel en gemakkelijk beeld op PC-scherm printen
* Via AnyWeb print zuiver gewenste informatie afdrukken
* Via Eco-copy knop milieu sparen
Delft, 21 Juni 2010 - Samsung Electronics introduceert acht nieuwe kleurenlaserprinters met intuïtieve one-touch bediening. Diverse functies die met één druk op de knop werken, zorgen ervoor dat gebruikers werkelijk intuïtief kunnen afdrukken. De compacte kleurenprinters en multifunctionele printers (MFP's) met milieuvriendelijke features zijn ideaal voor individuele gebruikers, thuiskantoren en kleine bedrijven.

Intuïtieve functies maken het leven gemakkelijker
Nu producten door technologische ontwikkelingen steeds meer mogelijkheden bieden, zijn mensen op zoek naar echt gebruiksgemak. Daarom introduceert Samsung op de nieuwe printers een aantal handige functies die met één druk op de knop werkt. De Samsung Print Screen-knop laat gebruikers snel en gemakkelijk precies afdrukken wat zij op het scherm van hun PC zien.

Voor integratie in draadloze werkomgeving hebben de wireless modellen Samsung's handige één-knops Wi-Fi functie. Daarmee kun je snel en gemakkelijk een draadloze verbinding tot stand brengen. Certificering door Wi-Fi Protected Setup(TM) garandeert dat de draadloze verbinding veilig is. De MFP's beschikken ook over Samsung's navigatie-ring, die het gebruik nog intuïtiever maakt. Gebruikers kunnen snel door de afdrukopties navigeren, waardoor zij ook snel vertrouwd raken met het apparaat.

De apparaten ondersteunen Samsung's AnyWeb Print software. Hiermee kunnen gebruikers specifieke content van webpagina's selecteren, naar een nieuwe pagina op het PC-scherm slepen en die vervolgens opslaan of afdrukken. Dankzij AnyWeb Print kunnen gebruikers alleen die informatie afdrukken die ze echt nodig hebben, in plaats van complete webpagina's. Zo verspillen zij geen tijd en supplies, zoals papier en toner.

Samsung verbergt de aan/uitschakelaar niet langer aan de achterzijde van de printers. De nieuwe Soft Power-knop bevindt zich op het bedieningspaneel, zodat de apparaten gemakkelijk aan en uit te zetten zijn.

Het milieu beschermen en geld besparen
Doordat in- en uitschakelen eenvoudig is, zijn gebruikers eerder geneigd hun printer uit te zetten als deze niet wordt gebruikt. Zo wordt onnodig energieverbruik voorkomen en kan tot wel 5 Watt per uur' worden bespaard. Op jaarbasis is dat voldoende energie om een lamp meer dan negen dagen te laten branden.

De nieuwe printers zijn voorzien van Samsung's handige Eco-copy knop. Met één druk op de knop kan voordeliger worden afgedrukt, doordat twee pagina's van een document op één vel papier worden geplaatst. De Eco-copy functie reduceert niet alleen het energieverbruik, maar spaart ook papier en toner bij het afdrukken van documenten. Dankzij het compacte ontwerp, hebben de apparaten daarnaast minder verpakkings­materiaal nodig.

"Samsung weet dat mensen producten willen die passen bij hun levensstijl", aldus Mildo Meijer, Marketing Director IT Division Benelux. "Wij hebben de nieuwe printers en multifuctionals daarom voorzien van een draadloze interface die met één druk op de knop te installeren is. Bovendien maakt de Print Screen-knop afdrukken nu werkelijk intuïtief en eenvoudig."

Stijlvol en compact ontwerp voor een moderne levensstijl De geavanceerde, intuïtieve functies zijn naadloos in het ontwerp geïntegreerd. De nieuwe printers en MFP's zijn ideaal voor werkplekken waar elke centimeter telt. De apparaten zijn nog compacter dan eerdere Samsung modellen en daarmee de kleinste modellen op de markt. Het gestroomlijnde ontwerp is uitgevoerd in chique glanzend zwart met een crèmegrijze finish.

De CLX-3185, CLX-3185N, CLX-3185FN en CLX-3185FW kleurenlaser-MFP's bieden afdruksnelheden tot 16 pagina's per minuut (ppm) in mono en 4 ppm in kleur. De faxfunctie van de CLX-3185FN en CLX-3185FW is een handige oplossing voor gebruikers die een fax nodig hebben.

Met afdruksnelheden tot 16 pagina's per minuut (ppm) in mono en 4 ppm in kleur zijn de CLP-320, CLP-325, CLP-320N en CLP-325W kleurenlaserprinters een robuuste kwaliteitsoplossing voor individuele gebruikers die printen in kleur, zoals professionals en studenten.

Alle acht apparaten gebruiken dezelfde compacte tonercartridges om ruimte op de werkplek te besparen. De zwarte tonercartridge heeft een opbrengst van 1500 pagina's; de cyaan, magenta en gele cartridges hebben een opbrengst van 1000 pagina's. Alle tonercartridges bieden de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid die men gewend is van originele Samsung supplies.

Samsung verkoopt haar laserprinters en MFP's aan klanten in Europa via een netwerk van waardevolle channelpartners. Deze printers zijn eind juni 2010 in de Benelux leverbaar. Voor informatie over beschikbaarheid en prijzen kunt u contact opnemen met uw Samsung dealer.

Klik hier om de uitgebreide productspecificaties te downloaden.

' In slaapstand gebruikt de CLP-325 zes Watt energie, als hij uit staat slechts één Watt.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.