Ingezonden persbericht


Colt breidt netwerkdiensten uit naar belangrijke Midden- en Oost-Europese steden

Amsterdam, 21 juni 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, heeft het bereik van haar netwerk uitgebreid naar Midden- en Oost-Europa. Colt komt hiermee tegemoet aan de toenemende vraag naar netwerkconnectiviteit in de financiële, zakelijke en productiecentra van de regio. Net als de aangesloten steden in West-Europa en de VS, kan nu ook deze regio profiteren van de hoogwaardige ethernet- en IP VPN-services van Colt.

Colt levert haar uitgebreide communicatieservices in Warschau, Praag, Boedapest, Boekarest en Bratislava, via nieuw aangelegde en geheel door Colt beheerde PoP's in elk stadscentrum. Alle services worden ondersteund met strikte SLA's (Service Level Agreements). Daarnaast biedt Colt een nieuwe online prestatieportal, waarmee klanten het prestatieniveau van de Colt diensten in hun regio kunnen bekijken.

Luke Broome, Chief Technology Officer bij Colt, zegt: "De zakenwereld blijft zich globaal gezien overal ontwikkelen, en onze klanten passen de structuur van hun business aan met het oog op nieuwe markten en kansen. Veel van hen zijn bezig met het opzetten of overnemen van bedrijven in Midden- en Oost-Europa. Die nieuwe vestigingen willen ze vanzelfsprekend toevoegen aan hun huidige wereldwijde netwerk met het prestatieniveau dat ze gewend zijn. Deze nieuwe ontwikkelingen maken deel uit van onze doorlopende investeringen in de infrastructuur van Colt, zodat we nu en in de toekomst aan de wensen van onze klanten kunnen voldoen."

Colt levert haar services in de regio Midden- en Oost- Europa door middel van het moderne Carrier Ethernet-platform (Multi Service Platform), dat in 2009 al in de rest van het Colt-netwerk is uitgerold.


- einde -

Over Colt
Colt is hét information delivery platform van Europa, dat klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.