Ingezonden persbericht


60% minder internetbankierders tijdens wedstrijden Nederlands Elftal

ING: piek in internetbankieren tijdens rust Oranje

Amsterdam, 21 juni 2010 - Het Nederlands elftal heeft grote invloed op het aantal mensen dat internetbankiert op Mijn ING. Als grootste internetbank van Nederland zag de ING tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Japan afgelopen zaterdag het aantal bezoekers van Mijn ING drastisch dalen. In de eerste helft lag het aantal gebruikers ongeveer 60 procent lager dan normaal. Opvallend genoeg werd er tijdens de rust een kwartier lang weer flink ingelogd om in de tweede helft massaal uit te loggen. Na de wedstrijd schoot het gebruikersaantal weer omhoog. Hetzelfde patroon was te zien tijdens de wedstrijd Nederland - Denemarken.

Minder bellers

Ook het aantal mensen dat belde met de helpdesk van de ING nam aanzienlijk af tijdens de eerste twee wedstrijden van het Nederlands elftal. Vlak vóór en direct na de wedstrijd was het aantal bellers iets hoger. Opmerkelijk genoeg was er bij de helpdesk tijdens de rust geen opleving van het aantal telefoongesprekken. Rond 16:00 uur was de situatie weer normaal.

Als hoofdsponsor van het Nederlands elftal volgt de ING het klantgedrag tijdens de wedstrijden nauwkeurig. De verwachting is dat naarmate het Nederlands elftal in het toernooi vordert, het aantal bezoekers van Mijn ING tijdens de wedstrijden verder zal afnemen.


- Einde bericht -