NOC*NSF

Arnhem, 21 juni 2010

Kick off Olympic Team Challenge!

NOC*NSF start samen met De Lotto, DSM, Ernst & Young, NS, Randstad en Zilveren Kruis Achmea de Olympic Team Challenge. De Olympic Team Challenge is een vitaliteitsprogramma waarin teams van medewerkers van deze organisaties gedurende zes maanden onder begeleiding van topsporters intensief aan hun gezondheid en vitaliteit gaan werken. Lifeguard gaat het programma uitvoeren.

Met dit initiatief willen deze organisaties de inspanningen die zij elk afzonderlijk verrichten om medewerkers bewuster van hun gezondheid en vitaliteit te maken, naar een hoger plan tillen. Zij starten hiermee een beweging waarmee zij de 100.000 Nederlanders die bij hun werkzaam zijn in Olympische vorm willen krijgen.

Tegen de achtergrond van vergrijzing, toekomstige krapte op de arbeidsmarkt en toenemende werkdruk zien zij een opgave in het gezonder en vitaler maken van huidige en toekomstige medewerkers. Immers uit onderzoek blijk dat werknemers nog lang niet vitaal genoeg zijn. Ondersteund met onderzoek van Zilveren Kruis Achmea/Ernst & Young ondersteunen zij met deze actie de ambitie om Nederland op Olympisch niveau te krijgen.

NOC*NSF, De Lotto, DSM, Ernst & Young, Randstad en Zilveren Kruis Achmea zullen woensdag 30 juni aanstaande hun intenties aan het publiek presenteren op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Het initiatief wordt gepresenteerd door NOC*NSF directeur Gerard Dielessen en Olympic Team Challenge Ambassadeur Jochem Uytdehaage.

U bent van harte uitgenodigd deze kick off in Hotel- en Congrescentrum Papendal bij te wonen.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Ontvangst

13.30 uur Opening

13.35 uur Welkom door Jochem Uytdehaage, dagvoorzitter, en vraaggesprek met Gerard Dielessen (NOC*NSF) en Arne van den Boom (Zilveren Kruis Achmea)

13.55 uur Presentatie Jochem Uytdehaage met persoonlijke link naar Olympic Team Challenge

14.10 uur Ondertekenen intentieverklaring door de deelnemende organisaties


- Vervolg programma-

14.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

14.25 uur Programma in vogelvlucht en voorstellen teamcoaches

15.00 uur Mini energy quiz a.h.v. scores 'Energy quickscan' en weetjes bedrijfsatleet

15.20 uur Omkleden en verzamelen op trainingsveld

15.45 uur Fysieke activiteit onder leiding van oud atleet Marco Koers

16.30 uur Einde programma

Wilt u uiterlijk 27 juni a.s. via retourmail laten weten of wij op uw komst mogen rekenen (sonya.schonewille@noc-nsf.nl).


-----------------------