Ingezonden persbericht


18 juni 2010

Ogen dicht tijdens feestelijke aansluiting

,,Een van de weinige feestjes, waarbij je ogen dicht moet houden" vatte een genodigde de feestelijke aansluiting van PCC Oosterhout op het warmtenet van HVC samen. De aansluiting werd maandag 21 juni jl. een feit met het leggen van een laatste oogverblindende las.

HVC is eind vorig jaar begonnen met het aanleggen van de leidingen richting de binnenstad en PCC is de eerste Alkmaarse afnemer die op dit warmtenet wordt aangesloten. Onder het toeziend oog van een groot aantal genodigden, waaronder wethouder Van Dam van de gemeente Alkmaar, assisteerden twee techniekleerlingen bij het aanleggen van de laatste las. Tijdens een informatiemarkt diezelfde middag maakten de 69 eerstejaars leerlingen van het Vakcollege Techniek kennis met de aanleg van een warmtenet. Ze konden bekijken hoe warmtebuizen aan elkaar worden gelast, hoe de buizen worden geïsoleerd en ze ontdekten hoe een lekdetectiesysteem werkt. De leerlingen vroegen de technici de oren van het hoofd.

HVC is een nutsbedrijf voor gemeenten en waterschappen op het gebied van duurzaam afval- en energiebeheer. De organisatie heeft tot doel een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving en ondersteunen gemeenten en waterschappen bij het behalen van hun milieu- en klimaatdoelstellingen. Het Petrus Canisius College wil met de aansluiting op het warmtenet en door in het algemeen bewust om te gaan met de omringende wereld, investeren in de toekomst van zijn leerlingen. Een aansluiting op het warmtenet past uitstekend in die visie, want door warmte af te nemen van HVC gaat het PCC CO2-uitstoot terugdringen met een hoeveelheid gelijk aan 3.500 zonnepanelen of een middenklassenauto die 1.100.000 km per jaar rijdt.




Ingezonden persbericht