Ingezonden persbericht


Gemeente Venlo en Pellikaan Bouwbedrijf tekenen realisatieovereenkomst voor Villa Flora

Vrijdag 18 juni hebben burgemeester drs. Hubert M.F. Bruls namens de gemeente Venlo en algemeen directeur Gerard Pellikaan namens Pellikaan Bouwbedrijf uit Tilburg een handtekening gezet onder de realisatieovereenkomst voor Villa Flora. Hiermee is de bouw van Villa Flora definitief. Het groenste gebouw van Nederland zal één van de beeldbepalende gebouwen van Venlo GreenPark worden. De begane grond van het gebouw zal worden ingericht als binnenexpositie van de Floriade, die in 2012 in de regio Venlo plaatsvindt. Het gebouw gaat na de Floriade ruimte bieden aan kantoren en expositieruimte.

De feitelijke bouwstart is in augustus, de oplevering is gepland in september 2011. Met de bouw is een bedrag van ruim 17,5 miljoen euro gemoeid.

Villa Flora - Groenste gebouw van Nederland
.
Villa Flora vormt het brandpunt van het elan van regio Venlo. Dit groenste gebouw van Nederland zet niet alleen de regio Venlo op de kaart, maar ook de bedrijven die zich vestigen in dit duurzaamheidsicoon

Venlo zet met Villa Flora hoog in. Het architecten- en ingenieursbureau van professor Jón Kristinsson uit Deventer heeft daarom alles uit de kast gehaald om de regio en de stad Venlo met Villa Flora een blijvend beeldmerk te geven. Naast het Innovacomplex, dat vanwege zijn hoogte meteen in het oog springt, is ook Villa Flora een direct aan de A73 gelegen blikvanger van de eerste orde. Een imposant glazen gebouw van ruim dertig meter hoog waar de innovatie vanaf straalt. Want het transparante Villa Flora is méér dan een gebouw met een hoge icoonwaarde vanwege zijn verschijningsvorm. Met alle gecombineerde state of the art milieutechnieken is het ook een landmark van duurzaamheid en het epicentrum van de cradle-to-cradle-uitgangspunten. Het zal tot in lengte van jaren de standaard voor duurzaam bouwen mee bepalen.

Villa Flora wordt ook een landmark van Greenport Venlo omdat het gebouw vanuit het hart van het werklandschap van de toekomst partijen op het gebied van agribusiness met elkaar in contact zal brengen.

Grote interesse vanuit de markt voor Villa Flora
Inmiddels heeft Volantis BV als eerste huurder getekend van Villa Flora. Gesprekken met diverse potentiële huurders zijn in de afrondende fase. Daarmee is het gebouw, dat eind 2012 na de sluiting van de Floriade haar definitieve bestemming krijgt als kantoor en expositieruimte, nu al voor een groot deel verhuurd. DTZ Zadelhoff begeleidt de gemeente Venlo bij de verhuur van Villa Flora

Subsidies voor bouw Villa Flora
Voor de bouw van Villa Flora zijn subsidies verkregen van het ministerie van EZ (UKP Nesk regeling) en het ministerie van VROM (regeling Exellente gebieden)