Wageningen Universiteit en Researchcentrum

22 jun 2010 14:30 - 22 jun 2010 17:00

Onderdeel: LEI

Locatie: Den Haag

Organisatie: LEI

Kennismarkt over de productie en consumptie van eiwitten

De veehouderij en het eten van vlees liggen onder vuur. Mensen maken zich zorgen over de aantasting van het landschap, het dierenwelzijn, het milieu en de volksgezondheid.

Kunnen we wel vlees en zuivel blijven produceren op de manier die we gewend zijn? Biedt de productie van plantaardige eiwitten misschien een alternatief? Wat zijn daarvan de baten en de kosten en wat wil de consument?

Op 22 juni van 14.30 tot 17.00 uur houdt het LEI in Den Haag een kennismarkt, waar feiten en fictie benoemd zullen worden rond de productie en consumptie van vlees en plantaardige vleesvervangers.

Een panel experts is beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Het panel zal naast LEI-onderzoekers ondermeer bestaan uit: Ger Vos, Directeur Innovatienetwerk; Ad Kemps, Commercieel directeur Coppens Diervoeding en mede-ontwikkelaar van de Volwaard kip; Alida Oppers, Directeur Voedselkwaliteit en Diergezondheid van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkaliteit en Bert van den Berg - senior beleidsmedewerker veehouderij, Dierenbescherming

Inschrijven
Deelname aan de kennismarkt staat open voor iedereen, maar het aantal plaatsen is beperkt. Registreert u zich daarom tijdig. U wordt dan via e-mail op de hoogte gehouden over de nadere invulling van het programma.

---

» Registratieformulier âVlees waarom niet?â, 22 juni, Den HaagÂ
---