Gemeente Eemsmond


Eemsmond organiseert Veteranendag met bijzonder concert vrijdag 7 mei 2010

Op 22 juni organiseert de gemeente Eemsmond een bijzondere veteranendag. Na het programma voor de veteranen van Eemsmond, geeft de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso om 20.00 uur een concert samen met artieste Laura Vlasblom en de band Haystax in de Op Roakeldaishal in Warffum. Dit concert wordt niet alleen aan de veteranen van Eemsmond aangeboden, maar is gratis toegankelijk voor alle Groninger veteranen en iedereen die het concert graag wil bijwonen.

De gemeente Eemsmond organiseert dit jaar voor de vierde keer een veteranendag om haar respect en waardering te tonen voor veteranen. Op 22 juni worden de veteranen uit Eemsmond uitgenodigd voor een programma voorafgaand aan het concert. Een buffet en een toespraak van burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond maken deel uit van het programma. Het concert begint om 20.00 uur. Veteranen uit Eemsmond, veteranen uit omliggende gemeenten en belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Zowel het programma voor de veteranen van Eemsmond als het concert vinden plaats in de Op Roakeldaishal in Warffum.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso verzorgt onder meer de muzikale omlijsting bij officiële ontvangsten van staatshoofden en ambassadeurs door Hare Majesteit de Koningin. Namens de krijgsmacht verzorgt de kapel regelmatig diverse concerten en taptoes in binnen- en buitenland. Op 22 juni treedt de kapel op met de band Haystax en artieste Laura Vlasblom.

Haystax speelde onder meer met de Supremes. Zelf omschrijft de band zijn muziek als Hitsbilly, oftewel hits in een hillbilly jasje. Zangeres Laura Vlasblom zong in shows met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ze heeft een eigen muziektheatershow Rok.