Gemeente Soest

Collegeprogramma gepresenteerd: Soest, waar iedereen meetelt

14 juni 2010

Dinsdag 22 juni om 19.30 uur wordt het programma besproken in een extra raadsvergadering. Inwoners van Soest zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Na de vaststelling van het raadsprogramma heeft het nieuwe college tijd nodig gehad om met de ambtelijke organisatie de uitgangspositie van de gemeente Soest op de verschillende beleidsterreinen zorgvuldig in kaart te brengen. Daarbij is het sombere financiële meerjarenperspectief leidend geweest. De conclusie van het college is dat ambities moeten worden afgestemd op wat mogelijk is, zowel financieel als organisatorisch.

Samen met samenleving en raad

Er is een ingrijpende heroverweging van de taken van de gemeente nodig waarbij een zo breed mogelijk draagvlak gewenst is. Het college wil daarbij alle raadsfracties en de samenleving betrekken. Daarom is niet gekozen om het raadsprogramma uit te werken in een traditioneel collegeprogramma met een opsomming van ideeën en plannen.

B&W vinden dat op veel terreinen de gemeente haar eigen rol zou moeten heroverwegen. Daarbij is het de bedoeling om op specifieke onderdelen een brede discussie te voeren zonder op voorhand met kant en klare oplossingen te komen.

Burgemeester en wethouders willen de gemeente - met de inbreng van de raad en de inwoners van Soest en Soesterberg - zo goed mogelijk door de komende moeilijke jaren van bezuinigen loodsen en tegelijkertijd een basis te leggen voor de jaren erna.

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Soest, waar iedereen meetelt