Gemeente Brummen


Besluitvormende raad op 22 juni

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-06-2010)

Niet op donderdagavond 24 juni, maar dinsdagavond 22 juni vindt de besluitvormende raadsvergadering van de maand juni plaats. Het is overigens de laatste besluitvormende vergadering voor de zomervakantie. De agenda telt achttien agendapunten, waarvan vier als bespreekpunt. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint op 22 juni om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Bespreekstukken
Een onderwerp dat zeker door de gemeenteraad besproken gaat worden is het initiatiefvoorstel van de IPV- en VVD-fractie om het bestuursakkoord voor de periode 2010-2014 vast te stellen. Hierover heeft op 27 mei al een opiniërend debat plaatsgevonden in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. De formele besluitvorming in de raad staat nu op de agenda.

Een ander onderwerp dat als bespreekpunt op de agenda staat is het vaststellen van de jaarstukken van de gemeente over het afgelopen kalenderjaar 2009. Ook de jaarrekening 2009 van de Stichting Archipel en het benoemen van een lid van de Raad van Toezicht van deze stichting en een voorstel over het continueren van de Startersleningen worden op dinsdagavond 22 juni door de raadsfracties besproken.

Hamerstukken
In totaal twaalf onderwerpen staan op de agenda met het predikaat hamerstuk. Dit wil zeggen dat de gemeenteraad een besluit neemt over dit voorstel zonder daarover tijdens de vergadering een inhoudelijk debat te gaan voeren. Meestal omdat dit voorstel kan rekenen op de steun van alle fracties in de raad. Enkele voorbeelden hiervan zijn de lokale politieprioriteiten voor 2011, het vaststellen van de erfgoedverordening en begrotingen voor het komende jaar van de Regio Stedendriehoek, GGG Gelre-IJssel en Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken kunt u vanaf 15 juni 2010 raadplegen en downloaden via deze website. Ook kunt u vanaf dan een exemplaar van de agenda met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.