Gemeente Weert

15 juni 2010

Informatieavond op dinsdag 22 juni

GEMEENTE BETREKT BURGERS EN ORGANISATIES BIJ HERONTWIKKELING BEEKSTRAATKWARTIER

De gemeente Weert start binnenkort het proces om burgers en lokale (belangen)organisaties naar hun mening te vragen rond het herontwikkelen van het Beekstraatkwartier in de binnenstad van Weert. Bewoners en organisaties kunnen ideeën aanleveren en zo invloed hebben op de invulling van de plek waar nu het stadhuis staat. De gemeente organiseert hierover een informatieavond op dinsdag 22 juni om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Alle inwoners en organisaties in Weert zijn hierbij welkom.

"We hechten veel belang aan de mening van onze burgers en organisaties", zegt wethouder Anton Kirkels. "Daarom starten we dit participatietraject. Het is een kans voor de stad. Het proces moet vooral een feest zijn. Het is toch geweldig om mee te denken over de invulling van ons stadshart? Laten we er samen iets heel moois van maken."

Deelnemen
Geïnteresseerde burgers kunnen zich tijdens de informatieavond inschrijven om deel te nemen aan dit traject. Deelnemers leveren tijdens zogenaamde werkateliers ideeën aan. In kleine groepen wordt via creatieve sessies gesproken over de invulling van het nieuwe stadshart. Er worden tot eind december in totaal vier werkateliers gepland. Het eerste werkatelier is op maandag 12 juli. Ook belangenorganisaties kunnen deelnemen aan het participatietraject. Voor hen wordt een klankbordgroep opgericht. Via deze klankbordgroep kunnen zij hun belangen kenbaar maken en discussiëren over de mogelijkheden. Het eerste overleg met de klankbordgroep is op maandag 5 juli. Daarnaast wordt via een enquête naar de mening van de burger gevraagd over de invulling van het Beekstraatkwartier. Deze enquête wordt na 22 juni verspreid en is dan ook via de gemeentelijke website in te vullen.

Van ideeën naar projecten
De ideeën van de werkateliers en de klankbordgroep zullen gaandeweg het proces steeds concretere vormen aannemen. Ideeën worden vertaald in projecten. "Er zijn twee belangrijke uitgangspunten," aldus wethouder Kirkels. "We willen graag een verbinding maken tussen de Beekstraat en de Hoogstraat en daarnaast het historische karakter van de Beekstraat herstellen." Uiteraard moeten projecten ook voldoen aan wettelijke voorschriften. "Maar verder wil ik zo veel mogelijk ruimte geven om vrij te denken." Naar verwachting is er begin volgend jaar één concreet project dat aan de bevolking wordt gepresenteerd. Daarna volgt de verdere uitwerking van het project.

Informatieavond
De gemeente nodigt inwoners en vertegenwoordigers van belangenorganisaties uit voor de informatieavond op dinsdag 22 juni aanstaande om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis (Beekstraat 54). Tijdens de avond worden het verloop van het traject en deelname hieraan toegelicht. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie is te vinden op de website www.beekstraatkwartier.nl.

2010.090 LS