Universiteit Twente

Biomedische Technologie en ontwikkelingssamenwerking

22 juni 2010

In samenwerking met de Afdeling Ingenieurs Zonder Grenzen van KIVI NIRIA en een aantal (oud-) studenten van studievereniging Paradoks wordt een bijeenkomst georganiseerd over ontwikkelingssamenwerking en allerhande medische technologie.

Er is vanuit diverse hoeken veel interesse voor projecten over de grens. Hoewel verschillende Paradoksleden reeds betrokken zijn geweest bij projecten in de 3e wereld, blijft het lastig om te bedenken wat in het verlengde van de studie precies gedaan kan worden en om aansluiting te vinden bij de juiste partijen.

Om een eerste stap te maken naar een netwerk van(oud)-studenten BMT, TG, of andere geïnteresseerden én instanties of individuen die zich bezig houden met ontwikkelingssamenwerking, is deze bijeenkomst georganiseerd.

Er zullen drie sprekers uit het veld hun eigen ervaringen komen vertellen. Dat zijn Emile Janssen, revalidatiearts en tevens oud-tropenarts; een vrijwilliger van het Lilianefonds die gaat vertellen over de huidige technieken enerzijds en de minimale behoeften van gehandicapten anderzijds en een spreker van Fontys die een uiteenzetting zal geven over de medische techniek in ziekenhuizen van ontwikkelingslanden.

Het (voorlopige) programma zal er als volgt uitzien: 16:00 Ontvangst
16:15 Begin
16:30 Eerste spreker
17:00 Tweede spreker
17:30 Korte pauze
17:45 Derde spreker
18:15 Afsluiting en discussie met borrel: wat moeten we nu met BMTOS?

Schrijf je nu in, kom luisteren naar de persoonlijke ervaringen van de sprekers en probeer samen met hen een beeld te bepalen over medische technologie en ontwikkelingssamenwerking.

Locatie: Horstring zaal N109
Meer informatie:
http://www.kiviniria.net/tr?transaction=KIVI_ACT006&PARAM1=1847