Gemeente Voorschoten

Inloopavond bestemmingsplan West

Juliana van Stolberg.JPG De gemeente Voorschoten organiseert een informatiebijeenkomst over bestemmingsplan West op dinsdag 22 juni in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 Voorschoten. De inloopbijeenkomst is bedoeld voor inwoners van de wijken Adegeest, Boschgeest, Bloemenwijk en Nassauwijk (Voorsche Park) De bijeenkomst duurt van 19.00 en 21.00 uur.

Medewerkers van de afdeling ruimte van de gemeente staan deze avond klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over het nieuwe bestemmingsplan. Het voorontwerp bestemmingsplan West ligt nu ter inzage op het gemeentehuis en is ook in te zien op www.voorschoten.nl/bestemmingsplannen.

Klantvriendelijk
De nieuwe regels zijn klantvriendelijk want de bepalingen zijn helder en eenduidig. Hierdoor is de aanvraag van een bouw- of sloopvergunning eenvoudiger en zijn de procedures minder lang.
Voorschoten is bezig met een inhaalslag om de oude bestemmingsplannen op orde te krijgen. Dit is nodig omdat de wet WRO (Wet Ruimtelijke Ordening) bepaalt dat alle bestemmingsplannen voor 2013 herzien moeten zijn en daarna iedere 10 jaar moeten worden bijgesteld. Het eerste nieuwe bestemmingsplan is bijna klaar: Bestemmingsplan West. Dit bestemmingsplan gaat gelden voor de wijken Bloemenwijk, Boschgeest, Adegeest en Nassauwijk. Bestemmingsplan West vervangt 17 oude bestemmingsplannen, waarvan de oudste stamt uit 1957.
* 16 juni 2010