Gemeente Etten-Leur

Spectaculaire aanvoer en montage fietsersbruggen Schoenmakerspark

Spectaculaire aanvoer en montage fietsersbruggen Schoenmakerspark

Op dinsdag 22 juni aanstaande worden de twee fietsersbruggen voor het Schoenmakerspark in Etten-Leur aangevoerd en nog diezelfde dag alsmede op woensdag 23 juni op de fundatie gemonteerd. Voor de aanvoer van de bruggen en het plaatsen van de hijskraan is de straat Landjuweel op beide dagen afgesloten voor verkeer. De afsluiting duurt vanaf dinsdagochtend 07.00 uur tot het einde van de montagewerkzaamheden, naar verwachting in de loop van woensdagmiddag.

De beide bruggen worden in complete staat met diepladers aangevoerd en met een 350 tons mobiele telekraan op hun plaats in het Schoenmakerspark gezet en afgemonteerd. Het gaat hierbij om twee stalen (ruimtelijke vakwerk) bruggen met elk een lengte van ongeveer 30 meter, een breedte van 7 meter en een gewicht van 27 ton. De bruggen zijn in Vlissingen gemaakt en worden in de nacht van maandag op dinsdag via de weg naar Etten-Leur getransporteerd.

Omdat het plaatsen van de bruggen vrij spectaculair is, richt de gemeente Etten-Leur voor belangstellenden een zogenaamde spottersplek in op een van de heuveltjes van het park. Vanaf de spottersplek hebben geĂŻnteresseerden het beste en veiligste uitzicht op beide locaties van de bruggen. De spottersplek ligt aan de Muldersweg en is bereikbaar via de toegang tegenover huisnummer 70.

image

* In februari hebben schoolkinderen de aanleg van het wijkpark in gang gezet (Archieffoto Hans van Berkel)

Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4

4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl