Gemeente Harenkarspel


Kenteken van auto opgeschreven

Wat kinderen wel eens doen: met kladblok door de buurt en kentekens opschrijven, wordt dinsdag 22 juni serieus ondernomen in Harenkarspel. Op twaalf plaatsen bij toegangswegen zullen waarnemers de kentekens van de passerende autos registreren. Dit onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in gebied-bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer op routes in de gemeente.

Dat inzicht heeft het college van burgemeester en wethouders nodig. Als het bestuur weet hoeveel en in welke stroom het verkeer over de in- en uitgaande wegen gaat, is het mogelijk eenvoudiger om te besluiten waar de toekomstige verbeteringen moeten plaatsvinden. Het college is namelijk bezig met een bestuurlijke beleidswijziging voor de hoofdverkeers-infrastructuur. Om te voldoen aan de bestuurlijke agenda van het nieuwe college is dit onderzoek op zo korte termijn gepland.

Dinsdag 22 juni 2010 vindt het kentekenonderzoek plaats. Op twaalf locaties, bij de in/uitgaande wegen, globaal rondom de kernen Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn. Per telpunt zullen twee waarnemers de kentekens van de passerende auto's vastleggen. Het is niet zo dat de waarnemers kunnen zien waar de passant vandaan komt of wie het is. Zij registreren alleen de eerste vier cijfers van de kentekennummers, om zo te kunnen zien hoeveel autos in- of uitgaan over de loop van de dag (doorgaand verkeer) en welke lijn zij volgen door de gemeente. Er wordt gedurende de hele dag geregistreerd, om ook situatie in de spits- en daluren te onderscheiden. Alleen de eerste 4 karakters van de kentekens worden genoteerd en zijn voldoende om een goed onderzoek te verrichten



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600