Jury kiest dinsdag de Mooiste WK-Straat van Amsterdam

21/06/2010 16:39

Buurtleven.nl BV

Amsterdam, 21 juni 2010 - De Amsterdamse buurtwebsite Buurtleven.nl is op zoek naar de mooist versierde WK-straat van Amsterdam. Aanstaande dinsdag bezoekt en beoordeelt een deskundige jury onder leiding van stylist Mari van der Ven de 3 versierde WK-straten die de meeste stemmen hebben gekregen. Diezelfde dag roepen zij de winnaar uit.

De jury bezoekt dinsdagochtend 22 juni de 3 kanshebbers: de Walcherenstraat, de Vlielandstraat en de Orionstraat. Deze top 3 bestaat geheel uit straten uit Noord. Sowieso blijkt de oranjekoorts in Noord het grootst, aangezien alle genomineerde straten - met uitzondering van de flat aan het Osdorpplein - uit Amsterdam Noord kwamen.

Diezelfde dag roepen zij de winnaar uit. De jury bestaat uit stylist Mari van der Ven, de Amsterdamse zanger Barry van Vliet en musicalster Jorge Verkroost.

Mari van der Ven: Mari zit ruim 25 jaar in het vak en is een van de meest toonaangevende visagisten en haarstylisten van Nederland. Voor Buurtleven.nl zet hij zijn deskundigheid en expertise in op een nieuw terrein: versierde WK-Straten. Samen met medejuryleden Barry van Vliet en Jorge Verkroost velt hij een oordeel over de oranje straten.

Barry van Vliet: Barry is als zanger bekend van een 'Bossie Rooie Rozen'. Als rasechte Amsterdammer heeft Barry een eigen café in de Jordaan.

Jorge Verkroost: Musicalster Jorge Verkroost speelde in diverse grote musicals als Ciske de Rat (als Cis de Man), Titanic en Beauty and the Beast. Voor zijn WK-nummer nam Jorge een oranje videoclip op in Amsterdam Noord.

De afgelopen weken konden Amsterdammers op www.buurtleven.nl/wk hun straat nomineren voor de eretitel 'Mooiste WK-Straat van Amsterdam'. Door campagne te voeren voor hun straat en hun buren te laten stemmen konden zij hun winkansen vergroten. De straten met de meeste stemmen en reacties vormen de top 3. De winnaar wordt uitgeroepen tot de 'Mooiste WK-Straat van Amsterdam' en wordt beloond met een straatfeest inclusief Zuid-Afrikaanse barbecue op donderdag 24 juni. Mari van der Ven opent het straatfeest.

Het programma van 22 juni ziet er als volgt uit: in een limousine (uiteraard met witte accenten) bezoekt de jury dinsdagochtend de 3 WK-straten. Rond 10.45 uur zijn zij bij de Orionstraat, rond 11.15 uur bij de Walcherenstraat en om 11.30 uur bij de Vlielandstraat. Daarna trekken zij zich terug om te beraadslagen. De winnaar wordt 's middags bekend gemaakt op Buurtleven.nl.

Buurtleven.nl is dé plek voor je eigen buurt. Op Buurtleven.nl blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de Amsterdamse buurten. En maak je makkelijk contact met je buren. www.buurtleven.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.buurtleven.nl/wk