Vodafone krijgt snelste mobiele datanetwerk van Nederland

22/06/2010 09:24

Vodafone Libertel NV

Vodafone investeert fors in glasverbindingen, capaciteit, stabiliteit en snelheid tot maximaal 28.8 Mbps

22 juni 2010 - Vodafone Nederland is begonnen met de uitrol van het snelste mobiele datanetwerk van Nederland. Door fors te investeren worden snelheid, capaciteit en stabiliteit van het netwerk verder verhoogd. Binnen enkele weken is het al mogelijk om in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met maximaal 28.8 Mbps, mobiel te internetten. Dit is 2 keer zo snel als de maximaal beschikbare snelheid op dit moment in de Nederlandse markt. Onder normale omstandigheden kunnen snelheden gehaald worden die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement. Vodafone krijgt hiermee veruit het snelste mobiele datanetwerk van Nederland en loopt mee in de top van Europa. Deze upgrade maakt deel uit van een serie investeringen ter verdere verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid van het Vodafone netwerk.

De snelheid- en capaciteitsverhoging betekenen dat de gebruikservaring voor mobiel internet sterk verbetert. Door deze uitbreiding en investeringen in glasverbindingen tussen antennelocaties kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. Algemeen geldt echter dat de daadwerkelijke snelheid die klanten ervaren sterk afhankelijk is van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in kantoorgebouwen, trein of auto. Daarnaast spelen bijvoorbeeld het type modem en het aantal gelijktijdige gebruikers een rol. Om hier meer inzicht in te creëren voor klanten, werkt Vodafone tevens aan transparantere communicatie hierover op zijn website.

Ger Coolen, CTO Vodafone Nederland: "Dit is een ongelooflijk belangrijke investering voor Vodafone. We bieden onze klanten niet alleen veruit het snelste en beste mobiele datanetwerk van Nederland, we lopen als land ook weer mee in de top van Europa. We willen niet alleen dat klanten overal en altijd gebruik kunnen maken van ons datanetwerk, maar ook dat de gebruikservaring zo dicht mogelijk in de buurt komt bij de ervaring thuis of op het werk. De upgrade naar 28.8 Mbps en investeringen in glas zijn dan ook van groot belang om de verdere groei van mobiel breedband in Nederland succesvol te kunnen blijven faciliteren."

De uitrol is een ingrijpende en complexe operatie die in enkele gevallen ook kan leiden tot tijdelijk verminderde dekking. Vodafone doet er alles aan om dit te voorkomen door bijvoorbeeld locaties waaraan gewerkt wordt te laten overnemen door aangrenzende of mobiele zendinstallaties. Tevens worden de werkzaamheden zoveel mogelijk in de minder drukke uren van de dag gepland. Klanten worden hier over geïnformeerd via internet (vodafone.nl/werkzaamheden), My Vodafone of via account managers.

Begin juli verwacht Vodafone meer te kunnen zeggen over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de nieuwe hoge snelheid.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 31 maart 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 340 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.





http://www.vodafone.nl