Politie Drenthe

Dinsdag 22 juni 2010

Provincie Drenthe, 22-06-2010

Inbraak school

MEPPEL Tijdens het afgelopen weekend hebben onbekenden ingebroken in een school aan de Van de Duyn van Maasdamstraat in Meppel. Een ruit werd ingegooid en uit de kamer daarachter werden een computer en een beeldscherm gestolen.

Winkeldief aangehouden

RODEN Medewerkers van een winkel aan de Gedempte Haven in Roden hielden maandagmiddag een 26-jarige Poolse winkeldief aan. De man probeerde kleding ter waarde van 119,- te stelen door deze in een geprepareerde tas mee naar buiten te nemen. Het alarm ging echter af waarna men de man buiten aanhield. Hij is overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER Een 47-jarige automobilist uit Buinen reed maandagmiddag met een snelheid van 157 km over de N374 bij Borger Op deze weg geldt een maximale snelheid van 80 km per uur. Helaas voor de man hield de politie daar op dat moment een snelheidscontrole. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto over de kop

EMMEN Op de Brinkenweg in Emmen vloog maandagavond een auto over de kop. Daarbij werd een lantaarnpaal geraakt. Omwonenden hoorden de knal en zagen vervolgens een man bij de auto staan. Deze 34-jarige inwoner van Assen verklaarde even later aan de gewaarschuwde politie dat hij als passagier in de auto had gezeten en dat de bestuurder was weggelopen. De man was licht gewond en werd op de huisartsenpost verzorgd. Omdat de man gesignaleerd bleek te staan i.v.m. een boete die hij nog moest betalen, hield de politie hem aan. Nadat zijn vriendin de boete van 318,- had betaald is de man in vrijheid gesteld. De auto bleek niet verzekerd te zijn en is door de politie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bestuurder van de auto.

Fietsers botsen politie vraagt getuigen

ASSEN Op het Koopmansplein in Assen kwamen dinsdagmiddag rond 13.30 uur twee fietsers met elkaar in botsing. Daarbij raakte één van de fietsers, een 71-jarige vrouw uit Assen, gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man op de andere fiets reed door zonder zich om de gevallen vrouw te bekommeren. De politie wil graag in contact komen met deze man en met getuigen van dit ongeval. Men kan bellen met 0900-8844.

Nepcollectanten bestelen vrouw

ASSEN De politie is bezig met een onderzoek naar drie jongens die op 13 juni een bewoonster van de Mr P.J. Troelstralaan in Assen hebben bestolen. De jongens kwamen bij de vrouw aan de deur met een map met wenskaarten. Ze vertelden dat ze deze verkochten en dat de opbrengst ten goede kwam van een plaatselijke basisschool. Eén van de jongens zag kans de portemonnee van de vrouw te stelen. De vrouw deed aangifte. De door de jongens genoemde school houdt geen kaartenacties. Gebleken is dat de jongens op meer adressen zijn geweest om kaarten te verkopen. Mogelijk dat meer mensen bestolen of gedupeerd zijn. De politie vraagt deze mensen contact op te nemen met 0900-8844.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.