Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.20 uur

Utrecht, 22-06-2010

Verdachte van schietincident aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident op de Auriollaan.

Op donderdag 17 juni vond op de Auriollaan een schietincident plaats. Omstreeks 21.25 uur werd de politie gebeld door diverse getuigen omdat er mogelijk geschoten werd in de omgeving van de Auriollaan. Ter plaatse bleek dat er door onbekenden meerdere schoten waren gelost op een deur van een huis aan de Auriollaan. Niemand raakte gewond en de verdachten waren in een auto gevlucht.

Uit politieonderzoek bleek dat een 16-jarige jongen uit Utrecht mogelijk betrokken was geweest bij het schietincident. De jongen werd maandagmiddag rond 17.30 uur op de

La Bohemedreef aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de jongen zich hevig. Hierdoor moest hij met gepast geweld onder controle gebracht worden. De politie onderzoek zijn betrokkenheid bij de zaak.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto aan het Rotsoord.

Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie een melding dat een getuige in de omgeving van het Rotsoord achter een auto-inbreker aanzat. Ter plaatse troffen agenten een 33-jarige man uit Nijkerk met een 38-jarige man uit Utrecht aan. De man uit Nijkerk had gezien dat de Utrechter in zijn auto had ingebroken en was achter de inbreker aangerend. Hij had de verdachte kunnen aanhouden. De agenten namen de verdachte over en sloten hem voor verhoor in op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond maandagmorgen een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser.

Een 51-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 08.20 uur met zijn auto over de Catharijnesingel. Plotseling stak een 62-jarige man uit Bunnik met zijn fiets de Catharijnesingel over. De automobilist zag geen kans meer om de fietser te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding

UTRECHT De politie heeft rond 02.10 uur een 43-jarige man aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van gestolen goederen. Surveillerende agenten zagen in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 juni een man op de Arnodreef die in autos keek. Bij het zien van de agenten, ging de man ervandoor. Op de Turandotdreef zagen agenten de bewuste man weer lopen en hielden hem aan.

Omdat hij in het bezit was van navigatieapparatuur is aangehouden. De man uit Utrecht is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het in beslag genomen apparatuur.