Gemeente Terneuzen

Feestelijke opening vijver Nassaustraat

Afgelopen zaterdag, 19 juni, heerste er grote drukte bij de vijver aan de Terneuzense Nassaustraat. Niet zomaar. Want de vijver is opnieuw ingericht. En het resultaat mag er zijn.

Voorheen was de vijver niet echt een vijver. Er werd af en toe rioolwater, weliswaar in verdunde vorm, op de vijver overgestort. Dit zorgde voor stankoverlast. De wijkraad signaleerde het probleem en klopte aan bij de gemeente. De gemeente zorgde ervoor dat er snel actie is ondernomen.

Herinrichting

De herinrichting is inmiddels klaar. De bodem van de vijver is uitgebaggerd en opgeschoond. Ook de riolering is aangepast. Regenwater en afvalwater wordt gescheiden. Het regenwater vloeit nu in de vijver en het rioolwater wordt geloosd in het uitwateringskanaal van de Otheense kreek. Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat de vijver schoon blijft.

Openinghandeling

Wethouder Jaap Bos van de gemeente Terneuzen, Ellen Makkaoui van de wijkraad Noordpolder en Wim Deveneyns, directeur H4A, hielden een toespraak. De openingshandeling bestond uit het overvaren van de vijver op een vlot. Dit onder deskundige begeleiding van kapitein Van der Decken. Verder is er nog een bankje onthuld, geschonken door H4A, zodat liefhebbers van het uitzicht kunnen genieten.

Activiteiten

Na het officiële gedeelte namen de buurtbewoners de vijver feestelijk in gebruik. Varen op een piratenvlot, geschminkt worden als piraat, snoepduiken, noem maar op... Er was genoeg te zien en te doen.