Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Vrijwilligersprijs 2010

Wethouder Gregor Rensen van vrijwilligersbeleid heeft afgelopen vrijdag tijdens het Vrijwilligersfeest de Vrijwilligersprijzen 2010 uitgereikt. In een gezellige en volle feesttent in het Groot Zijdepark hadden zich ongeveer 1500 mensen verzameld. De wethouder sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en prees hun geweldige inzet.

Vrijwilliger van het jaar 2010 is Joost de Bock. Joost is al ruim 25 jaar, met niet aflatende energie, actief vrijwilliger bij voetbalvereniging Forum Sport. Namens hem nam het bestuur van Forum Sport een oorkonde en de prijs in ontvangst. Er was ook een oorkonde en een prijs voor Leo Vogelaar en Erik Sprenger, die respectievelijk 2e en 3e waren geëindigd.

De ruim 2100 stemmers op de site www.vrijwilligersprijs.nl hebben de stichting de Groene Basis verkozen als vrijwilligersorganisatie van het jaar 2010. De Groene Basis houdt zich al meer dan 30 jaar actief bezig met natuur- en milieu educatie aan leerlingen van de basisschool. Ook zij ontvingen uit handen van de wethouder een oorkonde met een prijs. Speciale aandacht was er voor theater de Tobbe, die dit jaar voor de derde keer was genomineerd en weer niet had gewonnen. Zij ontvingen naast de oorkonde een waarderingsprijs van de gemeente. De 3e prijs ging naar Wijkdiakonie Koningkerk.

De verkiezing van de Vrijwilligersprijs werd dit jaar voor de derde keer in samenwerking met het Vrijwilligerspunt georganiseerd. Volgend jaar zal deze prijs opnieuw uitgereikt worden aan de Vrijwilliger 2011.

Uitreiking vrijwilligersprijs