Ministerie van Financiën

Nieuw kenniscentrum voor controle op overheidsuitgaven

Nieuwsbericht | 21-06-2010 | Begrotingsbeleid

Vandaag wordt op universiteit Nyenrode het enige kenniscentrum geopend op het gebied van Public Auditing en Accounting in Nederland. Dit wetenschappelijk kenniscentrum verzorgt opleidingen, doet onderzoek, begeleidt promovendi en organiseert bijeenkomsten over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

Het Center for Public Auditing & Accounting is een initiatief van de universiteit Nyenrode en de Rijksauditdienst.

Minister de Jager: `Het is een goede zaak dat er nu een Center for Public Auditing & Accounting is. Door specifieke kennis bij overheidsauditors en accountants te vergroten kunnen we de controle op overheidsuitgaven versterken.'

Dr. M. Dees RA is aangesteld als wetenschappelijk directeur van het kenniscentrum. Het centrum richt zich op auditors en accountants van de ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen en zelfstandig bestuursorganen.

Het kenniscentrum biedt een Executive Mastersopleiding in Public Auditing. Daarnaast voert het centrum onderzoek uit, zowel in opdracht als op eigen titel. Verder worden er bijeenkomsten georganiseerd over actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. De huidige ontwikkelingen met betrekking tot de overheidsfinanciën maken het extra noodzakelijk de kennis van de auditors op peil te houden.