Gemeente Edam-Volendam

Ondertekening intentieovereenkomst gemeente Edam-Volendam en St. De Zorgcirkel inzake Gouwzee/Nicolaashof Volendam

Ondertekening van de intentieovereenkomst door de burgemeester en dhr. de Vries (Zorgcirkel) Tussen de Stichting de Zorgcirkel en de Gemeente is inmiddels vergevorderde overeenstemming ontstaan over de wens van de Stichting om te komen tot gedeeltelijke nieuwbouw van het verzorgingstehuis St. Nicolaashof en de verbouw van het verpleeghuis de Gouwzee.
Om dit project te kunnen realiseren is een intentieovereenkomst een eerste formele stap, waarna gewerkt zal worden aan de planologische procedure, het opstellen van overeenkomsten en uitvoering van het project.
Doelstelling van de intentieovereenkomst is dat de Stichting nauw met de gemeente zal gaan samenwerken om te komen tot de benodigde documenten voor een planologische procedure, de uiteindelijk te verlenen bouwvergunning ten behoeve van nieuwbouw/verbouw (en overige vergunningen als sloop e.d.) en de bouwvergunning voor de tijdelijke woonruimte.

Nieuwbouw en renovatie zorgcomplex St. Nicolaashof/Gouwzee Omdat het zorgcomplex St. Nicolaashof/Gouwzee niet meer voldoet aan de huidige eisen, wordt het complex geherstructureerd. Het bestaande verzorgingstehuis St. Nicolaashof wordt gesloopt. Nieuwbouw komt daarvoor in de plaats terug. Tevens wordt het complex de Gouwzee intern gerenoveerd. Ter plaatse van het St. Nicolaashof wordt voorzien in nieuwe zorgeenheden "zorg zwaar" en wooneenheden ten behoeve van senioren in de categorie "zorg licht". Voorts zijn voorzieningen opgenomen voor de buurt, waaronder o.m. een HOED-praktijk (Huisartsen Onder Een Dak).

Alle bovengenoemde werkzaamheden en de te zetten stappen vormen in principe de omschrijving van het Project St. Nicolaashof/Gouwzee.

Herinrichting openbare ruimte
Ten behoeve van die ver-/nieuwbouw is een herinrichting van de openbare ruimte vereist. Het project voorziet in het beter toegankelijk maken van de openbare ruimte en aanleg van parkeervoorzieningen. Tevens moet voor de opvang van de bewoners van de beide complexen in tijdelijke woonruimte worden voorzien voor de duur van maximaal vijf jaar. Het project voorziet ook daar in.

In overleg tussen de Zorgcirkel en de gemeente is afgesproken om voor bovengenoemde werkzaamheden een projectorganisatie in te richten. Naar aanleiding hiervan heeft het college bij besluit van 1 juni 2010 ingestemd met een formele overlegstructuur
(projectgroep/stuurgroep)voor het project St. Nicolaashof/Gouwzee. De intentieovereenkomst vormt hierop het directe vervolg.