Politie Groningen

Dinsdag 22 juni 2010

Provincie Groningen, 22-06-2010

Jongeman na poging straatroof aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op de Maaslaan in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot straatroof. Politieagenten reageerden op een melding dat een 30-jarige fietser uit Groningen op het fietspad aan de Vondellaan in Groningen was belaagd door drie jongens. Het trio, vermomd met mutsen en sjaals, kwam uit bossages gerend. Eén van de mannen wist de Stadjer nog te duwen. De 30-jarige wist echter te ontkomen aan het drietal. Hij waarschuwde direct de politie. De daders liepen na de poging het Vondelpark in. Agenten zagen het trio op de Papiermolenlaan lopen. Bij het zien van de politie sprongen de drie een sloot in om vervolgens over een hek te klimmen. Uiteindelijk wisten de dienders de 18-jarige op de Maaslaan te achterhalen en in te rekenen. De andere twee wisten te ontkomen. Tijdens een doorzoeking in het park werden met behulp van een politiehond diverse kledingstukken aangetroffen. Alle kledingstukken werden voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De 30-jarige Stadjer heeft al aangifte gedaan.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 38-jarige man uit Winschoten aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen hoe de Winschoter met een fiets op de Vismarkt stond. Een agent merkte op dat het slot open was, maar dat er geen sleuteltje in het slot zat. Dit is een van de signalen dat een fiets mogelijk gestolen is. Bij navraag bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. De verdachte moest mee naar het politiebureau. De fiets is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen auto in vlammen op

BELLINGWOLDE De politie trof naar aanleiding van een melding maandagnacht op de 1e Grenslaan in Bellingwolde een brandende auto aan. De personenauto bleek van een bewoner van het dorp te zijn. De man had zijn auto op zijn oprit geparkeerd staan en kwam er pas achter dat de auto weg was toen agenten bij hem aanbelden. Die wilden er zeker van zijn dat er niemand meer in de auto zat. De brandweer bluste het vuur. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilst betrokken bij aanrijding

OVERSCHILD De politie heeft maandagmorgen een 35-jarige man uit Stadskanaal aangehouden.

De automobilist zag bij het afslaan een tegemoetkomende automobiliste over het hoofd. Twee betrokkenen moesten door ambulancepersoneel worden onderzocht. De 35-jarige bleek te veel alcohol gedronken te hebben. De agenten vonden dat de man wat onsamenhangend sprak en was in verwarring over zijn woonadres. Op het politiebureau bleek dat de verdachte ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij verklaarde de dag ervoor alcohol gedronken te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast heeft de politie van het verkeersongeval een registratie gemaakt.