Plant Research International

Onderzoek Wageningen UR draagt bij aan snelle marktintroductie van natuurlijk Valencene Pure^TM door Isobionics

22 jun 2010
Onderdeel: Plant Sciences Group

De firma Isobionics heeft mede dankzij onderzoek van de Plant Sciences Group van Wageningen UR in korte tijd het productieporces van Valencene Pure^TM kunnen ontwikkelen en het product op de markt kunnen brengen. Valenceen is een aroma dat conventioneel gewonnen wordt uit sinaasappels en gebruikt wordt door de voedings-, drank-, smaakstof- en geurstofÂindustrie. Door de samenwerking van Isobionics met Wageningen UR kon het proces van onderzoek, patentering, productontwikkeling en marktintroductie plaatsvinden in een periode van minder dan drie jaar.

Het valenceen dat via de innovatieve wijze geproduceerd is, is op de markt gebracht onder de naam Valencene Pure^TM. Dit product is in vergelijking met de conventionele valenceen veel zuiverder en constanter van kwaliteit.

Toine Janssen, CEO Isobionics, zegt hierover: "Het door ons ontwikkelde natuurlijke Valencene Pure^TM is een echte doorbraak omdat wij het eerste bedrijf ter wereld zijn dat het is gelukt om dit natuurlijke ingrediënt op de markt te brengen. Dat succes is mede te danken aan onze samenwerking met de Plant Sciences Group van Wageningen UR. De ontwikkeling van dit nieuwe product heeft daardoor slechts drie jaar geduurd."
Momenteel is Isobionics het enige bedrijf ter wereld dat door middel van fermentatie geproduceerd valenceen aanbiedt.

Markt enthousiast
De markt voor Valencene Pure^TM omvat klanten in de voedings-, drank-, smaakstof- en geurstofindustrie in de hele wereld en de toepassingen variëren van frisdranken en wasmiddelen tot zeep en parfums. De bedrijven in deze sectoren hebben enthousiast gereageerd op de introductie van dit baanbrekende product door Isobionics.

Aanzienlijke voordelen
Gewoonlijk wordt valenceen in kleine hoeveelheden gewonnen uit sinaasappels. Afhankelijk van hoe de oogst uitvalt, variëren de kwaliteit, de hoeveelheid en de prijs van het conventioneel gewonnen valenceen, aangezien er voor de productie van valenceen grote hoeveelheden sinaasappels nodig zijn. Met Valencene Pure^TM behoren deze problemen tot het verleden. Het is een natuurlijk product waarvan geur en smaak sterk lijken op het uit sinaasappels gewonnen valenceen. Valencene Pure^TM is niet alleen bijzonder zuiver, maar bovendien is de kwaliteit ervan constant evenals de beschikbaarheid. Daarnaast is het vrij van insecticides en vriendelijk voor het milieu. Â

---

Valencene Pure^TM is een geregistreerd handelsmerk van Isobionics B.V.
---

Isobionics - www.isobionics.com
Isobionics concentreert zijn activiteiten volledig op de productie en ontwikkeling van ingrediënten voor smaak- en geurstoffen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bedrijfseigen biotechnologische technieken, zoals bijvoorbeeld fermentatieprocessen, hetgeen resulteert in natuurlijke eindproducten. Isobionics is gevestigd op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen (Nederland).

Plant Sciences Group van Wageningen UR
De Plant Sciences Group van Wageningen UR is een samenwerkingsverband van Wageningen University, Plant Research International en Praktijonderzoek Plant & Onmgeving. De groep doet onderzoek en geeft onderwijs in gebieden zoals plant en gezondheid, duurzame groene productie, biobased economy, biodiversiteit en de interactie tussen planten en hun omgeving.

---