Gemeente Veenendaal


Per 1 oktober 2010: Omgevingsvergunning

Met de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) worden op 1 oktober aanstaande maar liefst 25 vergunningen gebundeld in de Omgevingsvergunning. Het aanvragen van vergunningen voor onder meer bouwen, slopen, kappen en milieu wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

Omgevingsloket

Een Omgevingsvergunning vragen bedrijven en particulieren vanaf 1 oktober eenvoudig aan via het Omgevingsloket Online op www.omgevingsloket.nl. Wie geen internet heeft, kan de aanvraag ook indienen bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Een medewerker helpt dan met de aanvraagprocedure.

Â

Vergunningcheck, vooroverleg en updates

Met de vergunningcheck op het Omgevingsloket Online komt de aanvrager in een paar stappen te weten of een vergunning noodzakelijk is. Bovendien biedt de gemeente de mogelijkheid van vooroverleg. Hierdoor kan de aanvraag in één keer goed worden ingediend waardoor vertraging in de procedure wordt voorkomen. De aanvrager wordt schriftelijk op de hoogte gehouden door de gemeente en met digitale statusberichten via het Omgevingsloket online.

Â

Sneller, makkelijker en goedkoper

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bespaart veel tijd en geld. Jarenlang hadden we te maken met veel verschillende vergunningen en voorschriften voor wonen, ruimte en milieu. Met elk hun eigen criteria, procedures, loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. De Omgevingsvergunning en het Omgevingsloket maken alles makkelijker en goedkoper. Bedrijven krijgen veel minder administratieve lasten en besparen daarmee ruim 105,5 miljoen euro per jaar. Voor particulieren scheelt het 25,7 miljoen euro en 1.800 uur tijdsbesteding per jaar. In 90 procent van de gevallen kan de vergunningsvraag nu in 8 weken worden afgehandeld terwijl dat in het verleden vaak zoân 14 weken kostte.

Â

Vragen

Hebt u vragen over de Omgevingsvergunning, neem dan contact met het Omgevingsloket via telefoonnummer (0318) 53 87 07. Onze medewerkers helpen u graag verder.